booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Demonstranten in Bolivia besmeuren burgemeester met rode verf en knippen haar haren af

Publicatie datum: 08-11-2019 | Bron: Suriname Herald

In Bolivia hebben demonstranten van de oppositie in het kleine stadje Vinto het haar van burgemeester Patricia Arce met geweld afsneden, haar met verf bedekt en haar op blote voeten door de straten laten lopen. Ook werd het gebouw van de gemeente in brand gestoken. Televisiebeelden toonden haar op de grond, haar haar geknipt en bedekt met rode verf. De partij van president Evo Morales eiste dat de politie de daders berecht.

Bolivia is opgeschrikt door dodelijk geweld na de verkiezingen vanwege beweringen van de oppositie dat de presidentsverkiezingen niet eerlijk zijn verlopen. Morales zou zijn herkozen, maar dat wordt door de oppositie betwist.

Het haar van burgemeester Arce werd met geweld afgesneden. Foto: Twitter

Een 20-jarige student stierf woensdag tijdens botsingen tussen pro- en anti-regeringsdemonstranten in de centrale stad Cochabamba, waardoor het aantal doden sinds de verkiezingen van 20 oktober naar drie steeg.

Morales zei donderdag in een tweet dat Arce – een lid van zijn regerende partij Movement for Socialism (MAS) – “wreed ontvoerd was voor het uiten en verdedigen van haar idealen en de principes van de armsten.”

Arce’s kantoor vertelde de lokale media donderdag dat de burgemeester “herstellende is” van haar beproeving.

“Voor deze mensen is vrouw zijn een misdaad, bescheiden zijn is een misdaad, een rokje hebben is een misdaad”, zei de Boliviaanse vicepresident Alvaro Garcia. “Dit is nooit gebeurd in onze democratie. Dat wordt fascisme genoemd: vrouwen aanvallen, hen aanvallen voor hun etnische status. Bolivia staat voor een fascistische golf.”

Publicatie datum: 08-11-2019 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

booked.net

    

booked.net

COUNTDOWN: DAYS HRS MINS SECS