• zaterdag 23 January 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

DE WERELD HUILT OM DOOD DIEGO MARADONNA

Datum: 23 Jan 2021 | Bron: United News | Door: Redactie

De Argentijnse media meldden het vanmiddag als eersten: één van ’s werelds grootste en ook meest omstreden voetbalspelers is niet meer. Op 60-jarige leeftijd werd hartfalen hem fataal.

Daarmee komt een einde aan een extreem turbulent leven van de man met de voeten van goud, die in een adem wordt genoemd met Pele, Eusebio en Messi.

De aanvoerder van Argentinië in 1986 toen het land de wereldcup won, beleefde toen een hoogtepunt. Maradonna speelde voor Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla en Newell’s Old Boys.

Drie weken geleden werd de voetbalvedette, wiens lichaam was gesloopt door verslavingen, opgenomen in een ziekenhuis in La Plata. Er zou sprake zijn geweest van een bloedprop tussen zijn hersenen en schedel.

De doodsoorzaak zou volgens de eerste berichten uit Argentinië een hartstilstand zijn.

Met zijn lengte van slechts 1.65 meter was de bijnaam van Diego Armando Maradonna ‘Pluisje’. De voetballegende laat 5 kinderen achter: Diego, Giannina, Dalma, Jana en Diego Fernanda.

Maradonna kwam er openlijk voor uit dat cocaïne een grote rol heeft gespeeld in zijn leven. In de jaren ’90 werd hij 15 maanden geschorst vanwege gebruik tijdens het WK in Argentinië. In 2002 werd hij opgenomen met hartproblemen en kwam uiteindelijk in een kliniek terecht om van zijn verslaving af te komen.

Volgens Maradonna had hij nog een veel betere speler kunnen zijn als hij van de cocaïne was afgebleven.

Tijdens de halve finale tussen Bayern München en Napoli jongleerde Maradona een minuut lang met de bal, terwijl zijn veters niet gestrikt waren. Op het nummer van Life is Life gaat dat fragment de hele wereld rond. Ook als coach was Maradonna spraakmakend en speelde hij de hoofdrol in zijn eigen circus.

WERELDNIEUWS

Datum: 23 Jan 2021 | Born: United News | Door: Redactie