• zaterdag 23 January 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Consultant Derek Ramsamooj aangehouden inzake SPSB fraude

Datum: 23 Jan 2021 | Bron: Dagblad de West | Door: Redactie

In het politioneel onderzoek dat wordt verricht betreffende de fraudeaffaire bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), is de consultant Derek Ramsamooj aangehouden en in verzekering gesteld door het Openbaar Ministerie. Hij wordt verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, valsheid in geschrifte, fraude en heeft gehandeld in strijdt met de Anti-corruptiewet.

Ramsamooj is afkomstig uit Trinidad en is de tweede persoon die is aangehouden in het kader van dit onderzoek. Als eerste werd de directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), Ginmardo Kromosoeto, aangehouden door de politie. De afdeling Fraude van de politie is belast met dit strafrechtelijk onderzoek. Er was reeds een onderzoek gaande naar de malversaties bij de SPSB. Naar verluidt is ook gebleken, dat Ramsamooj consultant was voor de NDP en hij was het brein achter die opiniepeilingen van de afgelopen tien jaar.

In de lokale media van Trinidad werden er vragen gesteld over de schijnbare verdwijning van de opiniepeiler van Trinidad en Tobago, politicoloog Derek Ramsamooj.

Het nieuwe coronavirus was volgens hen de reden voor Ramsamooj’s afwezigheid, maar hij is nog steeds betrokken bij het interpreteren (of berekenen) van de gegevens die hem zijn aangeleverd door veldwerkers.

De ervaren enquêteur heeft ook werk verricht in Grenada, St. Lucia, Trinidad en Tobago, Suriname, Belize, Guyana, St. Vincent en de Grenadines, Anguila en St. Kitts en Nevis.

Datum: 23 Jan 2021 | Born: Dagblad de West | Door: Redactie