• vrijdag 07 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Charlon Kloof stopt bij Urbas Fuenlabrada

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Foto: Alba Pacheco   PARAMARIBO - Charlon Kloof is niet langer speler van de Spaanse club Urbas Fuenlabrada. Zowel de in Suriname geboren basketballer als de club heeft dat op tweede kerstdag kenbaar gemaakt op socialemediakanalen. Op zijn Instagram Stories plaatste Kloof zaterdag een foto van hem waar hij zijn Sloveense teamgenoot Ziga Samar een hand geeft in de buurt van de middencirkel.

Ook de Amerikaan Melo Trimble is te zien. "Bedankt voor deze gelegenheid Fuenlabrada. Ik zal voor altijd erg erkentelijk zijn dat ik de kans had deze club te vertegenwoordigen", schreef Kloof bij de foto.

Ook op Twitter bedankte hij het team. Op hetzelfde forum en haar website liet de Spaanse club weten dat Kloof niet verder doorgaat bij Urbas Fuenlabrada nadat partijen tot een overeenstemming zijn gekomen. Volgens de club heeft de basketballer een bod ontvangen van een team buiten Spanje en gevraagd zijn contract te ontbinden.

"Gezien de situatie en de wensen van de speler heeft de club ingestemd met zijn vertrek. We danken Charlon voor zijn werk hier en wensen hem veel succes voor de toekomst", aldus Fuenlabrada. Op 29 oktober werd Kloof voor een maand ingelijfd door de Liga Endesa-ploeg met de optie tot het einde van het seizoen.

In de eerste week van december werd het maandcontract van de basketballer opengebroken en werd bekendgemaakt dat hij de competitie zou afmaken bij Urbas Fuenlabrada. "De club heeft besloten de verlenging van de overeenkomst uit te voeren, waardoor we de rest van het jaar kunnen rekenen op Charlon", meldde de ploeg op zijn socialemediakanalen. Kloof zei op 3 december tegen de Ware Tijd "blij" te zijn dat hij voor de rest van het jaar onder contract staat, "want stanvastigheid is zeker wel goed, vooral in deze tijd".

De dertigjarige guard heeft negen wedstrijden gespeeld voor Fuenlabrada,waarvan vier werden gewonnen. Het langst speelde hij tegen Valencia (21:50) en Gran Canaria (16:06). Kloof sloot zijn periode af met dertien punten (vier veldbaskets, één three-pointer en twee vrije worpen), elf rebounds en acht assists in negen duels.

Tijdens het interview van 3 december had Kloof toegegeven dat het frustrerend was dat hij niet meer speeltijd kreeg. Na vijf games zat zijn gemiddelde speeltijd iets onder zes minuten. "Ik wil meer helpen en meer spelen", zei hij.

Zijn mindere speeltijd schreef hij toe aan het feit dat hij bij de club kwam toen het team al een redelijke flow had. Fuenlabrada was de derde Spaanse club van Kloof na Ucam Murcia en MoraBanc Andorra. In zijn profloopbaan was hij eerder actief in Turkije, Griekenland, Italië en Macedonië.

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie