Het laatste nieuws uit Suriname

Centrale Bank: ‘Continuïteit Surichange Bank niet in geding’

Publicatie datum: 14-04-2019 | Bron: De Ware Tijd

Dat stelt de Centrale Bank van Suriname naar aanleiding van de interne strubbelingen bij Surichange Bank. De moederbank zegt door de raad van commissarissen en de directie van de bank op de hoogte te zijn gebracht van de wijzigingen in het managementteam. Van twee directieleden is de procuratiebevoegdheid ingetrokken en de directeur is buiten functie gesteld.

"De Centrale Bank volgt de ontwikkelingen nauwlettend en verwacht dat de bank haar interne problemen binnen korte tijd zal oplossen. Uit diverse rapportages is gebleken dat de bank voldoende liquide is, waardoor er geen reden voor ongerustheid is. De Centrale Bank geeft de samenleving de geruststelling dat zij haar taken conform de wet Toezicht Kredietwezen steeds zal uitoefenen, met name het toezicht op de financiële instellingen.

De continuïteit van de Surichangebank N.V. is niet in het geding en de Centrale Bank blijft in nauw overleg met de directie en de Raad van Commissarissen." Eerder meldde de Ware Tijd dat de leiding van Surichange Bank maandag door de CBvS wordt ontvangen om te praten over de problemen. Vorige week woensdag informeerde de in tussen op non-actief gestelde directeur, Ajay Surjbalisingh, de Centrale Bank, dat grote klanten zoals SOL begonnen waren hun geld weg te halen.

Als gevolg van de ontstane situatie wilde hij de bank donderdag zelfs sluiten. Surjbalisingh werd na de communicatie met de Centrale Bank buiten functie gesteld door de raad van commissarissen.   Tweet  Gerelateerde artikelenBankiersvereniging pleit voor oplossing conflict Surichange BankMachtsstrijd onthoofdt Surichange BankDirecteur Surichange Bank tijdelijk op non-actief Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina.

Publicatie datum: 14-04-2019 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

The Weather Network