booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

CBvS: Geen sprake van devaluatie SRD

Publicatie datum: 11-07-2019 | Bron: Dagblad de West

July 10, 2019
De officiële wisselkoers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) is nog steeds SRD 7.520 voor de verkoop van de US-dollar. “Er is geen sprake van devaluatie van de SRD”, benadrukt directeur Bankbedrijf en Bancaire Zaken, Maikel Soekhnandan, in gesprek met Starnieuws. Hij benadrukt dat de koersen juist een dalende trend vertonen.

De goudverhandelingskoers is SRD 8.10 voor de verkoop en SRD 7.95 voor de aankoop van de US-dollar. Soekhnandan merkt op dat dagelijks de valutamarkt gemonitord wordt. Nagegaan wordt welke koersen de verschillende cambio’s en banken hanteren. Het beleid van de CBvS is erop gericht om de koers successievelijk omlaag te krijgen.

De gemiddelde aankoopkoers voor de chartale US-dollar is SRD 8.00 en de verkoop SRD 8.15. De aankoopkoers van de euro is gemiddeld SRD 8.50 en verkoop is SRD 8.60. Er is duidelijk een daling te merken. Om de koersen omlaag te brengen, worden verschillende beleidsinstrumenten ingezet. Er wordt tegen de CBvS-koers valuta beschikbaar gesteld voor medicamenten, basisgoederen, cement en andere essentiële inkopen.

Via de handelsbanken worden de importen gedaan. Volgens de directeur is er een goed overzicht over de importen die plaatsvinden. De goudsector heeft een eigen verhandelingskoers. Deze wordt ook dagelijks bijgehouden, omdat deze koers ook impact heeft op de economie, met name op de visserij- en houtsector. ‘’Ook hier is een lichte daling te merken. Alle speculaties over een op handen zijnde vermindering van de waarde van de

Publicatie datum: 11-07-2019 | Bron: Dagblad de West

Ga terug Ga naar artikel

booked.net

    

booked.net