• woensdag 19 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BvB-Saramacca-Leiding met uitbreiding diensten nu volwaardig

| Starnieuws | Door: Redactie

04 Jan, 22:37 Minister Bronto Somohardjo en CBB-directeur Anastatia Kanape-Pokie spreken het personeel van BvB Saramacca-Leiding toe. (Foto: Biza)

De dienstverlening van het Bureau voor Burgerzaken (BvB) Saramacca-Leiding aan de Mr. P.

Chandishawweg is uitgebreid. Er zijn ruim 4000 personen daar ingeschreven. Burgers hoeven niet heen en weer te reizen om hun zaken te doen, dat kan nu op één locatie.

Het zijn een van de dingen die wij al vanaf het begin van mijn aantreden hebben gezegd. We gaan de dienstverlening uitbreiden en dit zijn de kleine stapjes, die gaan leiden tot grote veranderingen”, zei minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. Hij bracht maandag samen met directeur Anastatia Kanapé-Pokie van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) een bezoek aan het BvB.

Somohardjo merkte op dat eerder alleen bevolkingsregistratie bij het BvB, Chandishawweg kon worden gedaan zoals het aanvragen van uittreksels en nationaliteitsverklaringen. Nu kunnen burgers ook burgerlijke stand-zaken doen.
CBB-directeur Pokie merkte op dat voorheen de werkzaamheden ondergebracht waren bij BvB Wanica-Leiding. Met de uitbreiding van de werkzaamheden op bureau Saramacca-Leiding, kunnen alle zaken binnen het eigen resort in orde worden gemaakt.

"We spreken nu van een volwaardig bureau”, zei de CBB-directeur.

In 2021 wil de CBB-directeur werken aan processenverbetering, meldt Binnenlandse Zaken. “We gaan de werkprocessen moeten evalueren en kijken waar we verbeteringen kunnen aanbrengen.

Soms zijn het bepaalde processen die het werk stagneren, zei Pokie. Om bepaalde zaken vlotter te laten verlopen, is er een wetswijziging nodig. Bij BvB Saramacca-Leiding wordt de akte nog steeds handmatig verwerkt.

CBB werkt ernaar toe om ook dit deel te digitaliseren. Verder zal klantvriendelijkheid bij de BvB’s serieus worden aangepakt, alsook verbetering van het imago van CBB.

Christine Amatkarijo-Somowirjo, hoofd van het bureau Saramacca-Leiding, is ingenomen met het bezoek van de Biza-minister en CBB-directeur, maar ook blij omdat vanaf nu het BvB ook burgerlijke stand-diensten mag verlenen aan de gemeenschap.

“We zijn erg dankbaar, want we hebben ongeveer een jaar hiernaar uitgekeken". Ingeschrevenen kunnen nu ook terecht voor aangifte van huwelijken, overlijden, erkenningen en echtscheidingen.
Advertenties
Monday 04 January Een dode en 100 nieuwe Covid-19 besmettingen ABOP-topper Betterson, nieuwe directeur SBB Iran onderschept Zuid-Koreaans schip om milieuvervuiling Akiemboto levert zetel in en stapt uit de politiek Breaking: Akiemboto bedankt als lid NDP Olie-export Venezuela daalt tot niveau jaren 1940 Opnieuw registreren voor lockdown-pasjes De betekenis van de zwakste schakel Bestuursdienst Saramacca voert pilot uit op prijzenfront Amoksi lanceert Veiligheidszone Paramaribo Centrum De leugen regeert Bestuursdienst sluit Hotel Stardust en trekt vergunning in ASFA wil standpunt regering lokale productie en import
Sunday 03 January Column: Politieke Borrelpraat 644 50 nieuwe besmettingen; actieve gevallen 407 De functionele uitdaging van het onderwijs Iran: Duizenden lopen in processie voor Soleimani Werklozen door Covid-19 krijgen SRD 1.500 India: Goedkeuring eigen vaccin krijgt kritiek Man overleeft steekverwonding niet VS verbiedt zaken met Cubaanse bank BFI De beste stuurlui staan aan wal Minister Volksgezondheid vreest toename Covid-gevallen Pakistan arresteert financierder Mumbai-aanslagen Covid-brigade ingesteld om overtreden aan te pakken Ondanks pandemie meer doden door vliegtuigongelukken Deel bedrijven mag vanaf zondag deuren weer openen
Saturday 02 January Na maandenlange uitstel: Afrikaanse vrijhandelszone gelanceerd Covid-19: 66 positief getest; 70 mensen ontslagen Eerste verkeersdode van 2021 aan de Ringweg. .

| Starnieuws | Door: Redactie