Het laatste nieuws uit Suriname

Bushouders in staking; geen geld ontvangen van overheid

Publicatie datum: 12-03-2019 | Bron: Suriname Herald

Bushouders, die rijden voor het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB), houden hun bussen vandaag in de garage, omdat ze hun gelden over de maanden december 2018 en januari 2019 nog niet hebben ontvangen van de overheid. Het gaat om bus- en boothouders die zijn aangesloten bij de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS).

Herman Winter, stationchef van de NVB, zegt in gesprek met Suriname Herald geschrokken te zijn van het bericht dat de bussen niet rijden. “Ik ben ook geschrokken van het bericht dat de bushouders zich niet hebben aangemeld. Niet dat ik het niet had gehoord, maar ik was er niet op de hoogte van dat ze zo abrupt zouden staken.”

Winter zegt voorlopig niets te kunnen betekenen voor de passagiers die vervoerd moeten worden, omdat de NVB geen ander alternatief vervoer heeft. Er is voorlopig geen andere mogelijkheid.

“We wachten op verdere instructies van de leiding. Ik moet ervoor zorgen dat de bussen ter beschikking zijn. Ik heb nu geen bussen ter beschikking, omdat de mannen staken,” merkt Winter verder op.

Er zijn ongeveer 120 routes die onderhouden worden door de buschauffeurs. Ook de boothouders zijn in actie.

Hoelang de actie zal duren, weet Winter niet, maar zodra de buschauffeurs hun vergoeding hebben ontvangen, zullen ze weer worden ingezet.

Simone Awanna

 

FOTO: De bussenstandplaats aan de Heiligenweg ligt er verlaten bij. De bushouders hebben hun vergoeding over de maanden december 2018 en januari 2019 nog niet ontvangen. Foto: Suriname Herald

Publicatie datum: 12-03-2019 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen, Opmerkelijk

The Weather Network