• woensdag 21 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Breaking: ABOP-fractie werkt mee aan in staat van beschuldiging stelling Adhin

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie

Waar velen, waaronder NDP’ers, hadden gedacht dat de fractie van de ABOP niet mee zou werken aan de in staat van beschuldiging stelling van gewezen vicepresident Ashwin Adhin, vanwege de reactie van de huidige vicepresident Ronnie Brunswijk, wordt naar alle waarschijnlijkheid toch voor de vordering gestemd die het Openbaar Ministerie (OM) vorige week donderdag bij De Nationale Assemblee (DNA) had ingesteld. Dit verneemt Suriname Herald uit betrouwbare bronnen.

Brunswijk had aan Times of Suriname en de STVS aangegeven dat de zaak van Adhin buitenproces afgehandeld kon worden. Een dag later kwam hij met een andere verklaring waarbij hij aangaf dat de rechterlijke macht alle ruimte moest krijgen om haar werk te doen.

Brunswijk zei dat hij als lid van de uitvoerende macht zich op geen enkele wijze wil inlaten met de taken en bevoegdheden van de rechterlijke macht.

Weigering Brunswijk
Volgens informatie die Suriname Herald heeft bereikt is vanuit de NDP geprobeerd om Brunswijk zover te krijgen om de fractie van de ABOP te bewegen om tegen de vordering van het Openbaar Ministerie te stemmen. Echter, heeft de vicepresident tevens voorzitter van ABOP, geweigerd. 

Dinsdag wordt er een huishoudelijke vergadering uitgeschreven om deze kwestie te bespreken. Eerder zei VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien dat zijn fractie zeker voor zal stemmen voor de vordering om Adhin in staat van beschuldiging te stellen.

Parlementsvoorzitter Marinus Bee heeft intussen de vordering van de procureur-generaal om ex-vicepresident Adhin in staat van beschuldiging te stellen, reeds aan het assembleelid betekend.

Volgens het OM moet de procedure van de in staat van beschuldiging stelling bij DNA worden opgestart. Het OM geeft in de vordering een opsomming van strafbare feiten, zoals uit het ingestelde strafrechtelijk onderzoek is gebleken.

Adhin en drie anderen werden eerder aangehouden op verdenking van vernieling en of onbruikbaar maken en verduistering van staatsgoederen, die toebehoren aan het Kabinet van de Vicepresident. 

Jerrel Harderwijk

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie