Het laatste nieuws uit Suriname

Brazilië: Schietincident op school, al acht doden

Publicatie datum: 13-03-2019 | Bron: Starnieuws

Bij de aanval zijn volgens de politie minstens zeven studenten en één medewerker gedood. Het schietincident vond vanmorgen rond 09:30 uur lokale tijd plaats, toen de studenten een pauze namen op de openbare school in Suzano, in de buurt van São Paulo. Minstens 10 andere mensen zijn gewond.

Volgens de politie hebben de gewapende mannen na de aanval de hand aan zichzelf geslagen. Wapengeweld is gebruikelijk in Brazilië, maar dit soort schietpartijen niet. De school heeft ongeveer 1.000 scholieren, tussen zes en achttien jaar. De identiteit van de slachtoffers en de vermeende aanvallers - waarvan werd gezegd dat ze oud-studenten waren van de school - zijn nog niet vrijgegeven. Het motief voor het schietincident is niet duidelijk, zegt de politie. "Ik was in de klas tijdens onze pauze.

Ik dacht dat [het geluid] van bommen was Toen ik me realiseerde dat het geweerschoten waren, bleef ik daar. Ik ging alleen weg toen de politie arriveerde," vertelde leraar Sandra Perez aan de krant O Estado in São Paulo. João Doria, gouverneur van de deelstaat São Paulo, twitterde dat de slachtoffers 'wreed vermoord' waren. "Toen ik op school aankwam ...

was het chaotisch. Leraren, arbeiders, iedereen rende," vertelde Juliano Simões de Santana, die bij de school woont, aan de krant Folha in São Paulo.. .

Publicatie datum: 13-03-2019 | Bron: Starnieuws

Ga terug Ga naar artikel

Buitenland, Net Binnen

The Weather Network