booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Brandweer heeft houtblokken op openbare weg moeten blussen

Publicatie datum: 07-11-2019 | Bron: Suriname Herald

De brandweer van de post Brownsweg kreeg gistermiddag van de politie van Brownsweg de melding dat de weg naar Nieuw-Jacob Kondre vlam had gevat. Deze weg is ongeveer 25 kilometer verwijderd van de weg naar Atjoni.

Ter plekke aangekomen, bleek het om houtblokken te gaan die op de openbare weg waren geplaatst met daarover een laagje lateriet. Doordat de houtblokken brandden, ontstond er een verzakking in de weg.

De brand is begonnen bij een grasbrand niet ver verwijderd van de houtblokken, waardoor de blokken ook vlam hebben gevat, geeft brandweervoorlichter Olton Pinas, te kennen tegenover Suriname Herald. Pinas legt uit dat het voor de brandweer moeilijk was om de brand te blussen vanwege de laag lateriet die erover was. 

Er werd toen assistentie gevraagd van multinational Iamgold die een graafmachine ter beschikking had gesteld. De graafmachine heeft de houtblokken kunnen verwijderen, waardoor de brandweer zijn werk heeft kunnen doen. De brandweer kreeg ook ondersteuning van een ondernemer die ter plaatste was. Hij zette zijn draagbare motorspuit in om water uit een nabijgelegen kreek te pompen. Het brandweervoertuig kon moeilijk in de buurt van de kreek komen om water van daaruit te halen voor de bluswerkzaamheden.

Nadat de brand was geblust, was het voor de automobilisten moeilijk om over de weg te rijden vanwege de verzakking van de weg. Met de graafmachine van Iamgold werd er een tijdelijke bypass gemaakt, zodat de automobilisten nog over de weg konden rijden. 

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Pinas weet niet wie de houtblokken daar heeft geplaatst, maar er wordt aangegeven dat die daar zijn geplaatst om de weg te verhogen.

Vishmohanie Thomas

Publicatie datum: 07-11-2019 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

booked.net

    

booked.net

COUNTDOWN: DAYS HRS MINS SECS