• vrijdag 15 January 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bondscoach Gorré op bezoek bij Sportzaken

Datum: 15 Jan 2021 | Bron: SME Sport | Door: Redactie

Bij dit gesprek zat ook de staf van het Instituut voor de Nationale Sportselecties (INS) aan. De rode draad van het bezoek had te maken met hoe het directoraat Sportzaken via het INS samen met de bondscoach kan werken aan het topsportbeleid startende bij voetbal.

“Het systeem is kijken in alle distrikten naar de beste spelers op deze kunstgrasvelden en ze bij elkaar te brengen in jeugdselecties”, aldus de bondscoach. “Hierin kunnen onze huidige topvoetballers ook ingezet en aangetrokken worden als mogelijke begeleiders in het proces”.

Direkteur Touw Ngie Tjouw was zeer ingenomen met de adviezen en bereidwilligheid van bondscoach Gorré en staflid Harvey Vliet.

“Dat heeft u met uw bijdrage binnen Natio ongetwijfeld bewezen, gezien te historische voetbal prestaties van Suriname de afgelopen jaren”, aldus Touw Ngie Tjouw.

“Zo ook willen wij via het INS ook die ondersteuning geven aan u en de technische staf van de Surinaamse Voetbal Bond”. De voorstellen en verzoeken van de bondscoach zullen daarom worden meegenomen in het ondersteunen van het topsportbeleid door het INS, waar geruime tijd stappen worden gezet in de richting van het heractiveren van dit instituut voor de doelen die gesteld zijn binnen de topsport.

In dat kader hebben is de voetbalbondscoach als eerst ontvangen vanwege zijn bijzondere prestaties en kennis in deze tak van sport en zullen ook andere bondscoaches worden uitgenodigd voor samenwerking en partnerships met het directoraat Sportzaken.

.

Datum: 15 Jan 2021 | Born: SME Sport | Door: Redactie