• woensdag 20 January 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bondscoach Gorré bespreekt identificatie voetbaltalenten met ROS-directeur

Datum: 20 Jan 2021 | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie

De rode draad van de bespreking had te maken met hoe het directoraat Sportzaken, via het INS, samen met de bondscoach kan werken aan het topsportbeleid beginnend bij voetbal. De nadruk is verder gelegd op talentidentificatie en ontwikkeling vanuit de aangelegde mini-kunstgrasvelden in de verschillende districten opzoek naar topvoetballers voor de nationale voetbalselecties.

“Het systeem is kijken in alle districten naar de beste spelers op deze kunstgrasvelden en ze bij elkaar te brengen in jeugdselecties,” zei de bondscoach. “Hierin kunnen onze huidige topvoetballers ook ingezet en aangetrokken worden als mogelijke begeleiders in het proces”.

“Voor het INS staat een partnerschap aangaan voor de topsportontwikkeling hoog in ons vaandel voor de komende jaren en lijkt met bondcoach Gorré een goede stap in de juiste richting, met de juiste personen op de juiste plekken,” volgens Touw Ngie Tjouw. De directeur erkent de belangrijke impact en rol van de coaches op de prestaties van sportteams.

Zo ook willen wij via het INS ook die ondersteuning geven aan u en de technische staf van de Surinaamse Voetbalbond,” zei Touw Ngie Tjouw verder. Topsportbeleid
De voorstellen en verzoeken van de bondscoach zullen daarom worden meegenomen in het ondersteunen van het topsportbeleid door het INS, waar geruime tijd stappen worden gezet in de richting van het heractiveren van dit instituut voor de doelen die gesteld zijn binnen de topsport.

De bedoeling is dat andere bondscoaches ook worden uitgenodigd voor samenwerking en partnerships met het directoraat Sportzaken.. .

Datum: 20 Jan 2021 | Born: Suriname Herald | Door: Redactie