Het laatste nieuws uit Suriname

Bond beroepsonderwijs wil ontslag leerkracht zwart op wit

Publicatie datum: 17-04-2019 | Bron: De Ware Tijd

Hoewel de leraar van de onderdirecteur beroepsonderwijs heeft vernomen dat hij zijn werkzaamheden mag hervatten, is de bond nog niet overtuigd. "Wij willen horen wat de minister ons te vertellen heeft en rekenen op een wijs besluit", zegt bondsvoorzitter René Bilkerdijk. De vakorganisatie heeft woensdag een gesprek met de bewindsvrouw.

De ontmoeting komt anderhalf week nadat de bond had gevraagd om ontvangen te worden. De bond wijkt niet af van de ingenomen standpunten. De bond eist dat het ontslag officieel wordt ingetrokken en verwacht dat de minister alle grievende uitspraken over de leraar Urvin W.

terugneemt. De uitkomst van het gesprek zal bepalen of de acties worden opgeschort of verscherpt. "Ze had ons sneller moeten ontvangen.

Het heeft veel te lang geduurd", zegt Bilkerdijk. Intussen is LBO Brokopondo al bijkans twee weken gesloten. De sluiting volgde op het incident waarbij Urvin W.

een leerling van de mulo-school wegsleepte, toen zij een leeftijdsgenoot van het LBO met een stoel wilde bewerken. Er is gefilmd dat het meisje werd weggesleept en de beelden zijn via sociale media verspreid. De beelden hebben voor heel wat deining in de samenleving gezorgd.

Het voorval is ook in De Nationale Assemblee onderwerp van gesprek geweest. Ferrier wond er geen doekjes om en zei in het hoogste college dat de leraar wordt ontslagen. Dat heeft zij ook aan Urvin W.

medegedeeld. Zij heeft ook aan hem voorgehouden dat zijn beschikking om praktijklessen te verzorgen zou worden ingetrokken. Bilkerdijk zegt dat het bondslid niets heeft misdaan.

"Hij gaat vrijuit. De leraar heeft orde en discipline gehandhaafd. Wat had hij dan moeten doen!? Alles is in een fractie van een seconde gebeurd.

De leraar heeft de leerling zo ver mogelijk van het lokaal willen houden", pleit Bilkerdijk voor Urvin W. De achterstand die is ontstaan door de schoolonderbreking zal binnen de ruimte die het lesprogramma biedt, worden ingelopen. Als dat niet lukt, zullen extra lessen worden ingelast.

  Tweet  Gerelateerde artikelenOntslag leerkracht Brokopondo van de baan‘Wij dienen dezelfde belangen’Ferrier vraagt om ruimte in zaak leerkracht LBO BrokopondoCOLUMN: Oorzaak en Schuld IIGewelddadige leerkracht moet zich bij politie melden Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina. . .

Publicatie datum: 17-04-2019 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

The Weather Network