Het laatste nieuws uit Suriname

Boerenorganisatie wil bemiddeling president

Publicatie datum: 14-03-2019 | Bron: De Ware Tijd

Rijstboeren zijn opgeroepen om vrijdagochtend aanwezig te zijn bij het districtscommissariaat voor de overhandiging van het schriftelijke verzoek aan de president via districtscommissaris Nisha Kurban- Baboe. Ravin Bhagalie, rijstboer in de Groot Henarpolder, belooft dat de boeren aanwezig zullen zijn. "Wij ondersteunen de SPBA en gaan massaal verschijnen.

We weten onder welke moeilijke omstandigheden wij produceren. We komen niet uit met de prijs die wordt geboden ... men moet nu gaan beseffen dat de sector aan het doodbloeden is, want de boer zal niet in staat zijn om weer in te zaaien", schetst hij de sombere situatie.

Eén van de zaken die de boeren dwars zit is dat ze per baal padie van 79 kilo SRD 85 of SRD 87,50 uitbetaald krijgen, terwijl de kostprijs SRD 133,98 is. SPBA-voorzitter Harinandan Oemraw zal de president daarom vragen dat de Staat de boeren compenseert voor het verlies, zodat ze weer kunnen inzaaien.   Tweet  Gerelateerde artikelenSPBA kondigt acties aan tegen lage padieprijzenExport 30.000 ton rijst naar Venezuela zal padieprijs positief beïnvloedenOpkoopprijs padie vooraf bekendPadieboeren kijken uit naar technologie uit IndiaProducenten en verwerkers bespreken knelpunten rijstsector Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina.

Publicatie datum: 14-03-2019 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen, Nickerie Nieuws

The Weather Network