Het laatste nieuws uit Suriname

Bewoners Commewijne worden verhuisd op hetzelfde complex

Publicatie datum: 09-02-2019 | Bron: Dagblad Suriname

Personen die reeds lange tijd op dit terrein woonachtig zijn, moeten plaats maken voor een nieuw nog op te zetten kantoor. “De bewoners wonen nu op twee gedeelten aan de voorzijde van het terrein. Op het eerste deel wonen 7 gezinnen en het andere deel wordt bewoond door 6 gezinnen” laat districtscommissaris Ajaikoemar Kali weten.

“Momenteel zijn we bezig met een inventarisatie”. De DC geeft aan dat de vorige eigenaar destijds de mensen zo heeft aangetroffen op het door hem gekochte terrein. De mensen zullen dit deel moeten verlaten.

“Het commissariaat krijgt een volmacht van de eigenaar om de mensen te verhuizen naar een andere bestemming op het zelfde complex De verhuizing zal gaan in nauwe samenwerking met het kabinet van de president” stelt de DC. “De mensen worden in geen geval ontruimd, ze komen niet op straat, ” benadrukt Kali. “3000 vierkante meter van het terrein wordt voorbereid, en dat is goed voor ongeveer 250 m2 per gezin.

Ook bestaan er plannen dat de mensen via het kabinet van de president over huizen ter waarde van SRD 50.000 kunnen beschikken” aldus districtscommissaris Kali. RB. .

Publicatie datum: 09-02-2019 | Bron: Dagblad Suriname

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

The Weather Network