booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Beperkte leermiddelen belemmeren creativiteit OS Bofokule niet

Publicatie datum: 11-06-2019 | Bron: De Ware Tijd

Pupillen van leerjaar acht (zesde klas) hebben voor handvaardigheid kartonnenhuizen in elkaar geknutseld. Daarnaast hebben ze tassen vervaardigd van stof die ze zelf van huis hebben meegenomen. Hun creativiteit drijft hen ook tot het maken van slippers.

Nadat ze een cijfer voor het werkstuk hebben gehad, mogen zij het naar huis meenemen. Schoolhoofd Shareen Kassie is blij met de inzet van de leerlingen en deelt hun werkjes met de krant via whatsapp. Van pennenhouders, fantasiedieren tot tassen worden door de leerlingen vervaardigd.

De school krijgt wel materiaal voor handvaardigheid, maar de stof en karton moeten de kinderen van huis meenemen. "De leerklassen krijgen in tegenstelling tot de kleuterklassen niet veel materiaal voor handvaardigheid", vertelt Kassie. De rest moet de school zelf bekostigen.

Een deel van het materiaal heeft de school in het magazijn, maar naar karton en stof moeten de kinderen zelf op zoek. De school telt elf leerkrachten en 139 leerlingen. Het dorp Bofokule ligt aan de Boven-Surinamerivier.

Na de rit vanuit Paramaribo over de weg naar Atjoni is het vervolgens nog vier uren varen. OS Bofokule is de enige lagere school in de omgeving. Ook kinderen van andere dorpen bezoeken de school en kunnen de school alleen met de boot bereiken.

Daarnaast zijn er in de dorpen Dyumu en Godo ook scholen. Kassie is al drie jaren schooleider en heeft het naar haar zin in het achterland. Zij noemt lesgeven in het binnenland aangenaam.

"Het bevalt me wel. Alleen moeten wij constant bezig zijn met de leerlingen door de taalbarrière. Maar het lukt wel."   Tweet  Gerelateerde artikelenMinister Lilian Ferrier enthousiast over Villa Zapakara Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina.

Publicatie datum: 11-06-2019 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

booked.net

    

booked.net