Het laatste nieuws uit Suriname

Belfort beweert vonnis tegen Bouterse te zullen uitvoeren

Publicatie datum: 12-03-2019 | Bron: Dagblad Suriname

‘Hij gaat weten hoe dat vruchtwater in die kokosnoot gaat’

Abop-parlementariër en ex-Justitieminister Edward Belfort beweert dat hij een eventueel vonnis tegen de hoofdverdachte in het 8 decemberstrafproces, Desi Bouterse, zeker zal laten uitvoeren wanneer hijzelf na 2020 gekozen wordt tot de nieuwe president van de Republiek Suriname. “Als het vonnis komt voor Bouterse en ik kom daar op die stoel te zitten, dan gaat hij weten hoe dat vruchtwater in die kokosnoot gaat”, zegt de Abop’er aan Dagblad Suriname.

Hoofdverdachte Bouterse riskeert hier 20 jaar celstraf voor zijn aandeel bij de moord van 15 mannen. De Krijgsraad moet dit jaar nog een uitspraak doen. Belfort voert aan dat hij een droom heeft gehad waarbij hij de boodschap heeft gehad om het land te redden van de achteruitgang die gebracht is door Bouterse en diens partijgenoten uit de NDP.

“Ik heb geen bloed aan mijn vingers en schouders, heb geen ruzie met de procureur-generaal, er is geen moorddossier tegen mij en de rechterlijke macht berecht mij niet. Ik ben een integere man”, aldus Belfort die vindt dat Bouterse voor de resterende regeerperiode de functie van staatshoofd moet overdragen aan vicepresident Ashwin Adhin. Bouterse heeft eerder op vraag van Belfort al in het parlement gezegd dat hij nog niet zal prijsgeven wat hij zal doen wanneer de Krijgsraad dit jaar nog een uitspraak doet in deze spraakmakende zaak. ‘Wanneer de tijd daar is’, was de korte reactie van het staatshoofd. Belfort wilde weten of Bouterse het vonnis zal negeren en geen respect zal tonen voor de grondwet.

FR

Publicatie datum: 12-03-2019 | Bron: Dagblad Suriname

Ga terug Ga naar artikel

Decemberproces, Net Binnen, Opmerkelijk

The Weather Network