Het laatste nieuws uit Suriname

Belfort: ‘Er schuilt meer achter decoratie Adhin’

Publicatie datum: 12-06-2018 | Bron: Dagblad Suriname

De president is bezig met een zet, maar mensen met verstand hebben zijn zet al door”, zegt Belfort aan Dagblad Suriname. De politicus, die nooit een confrontatie met het staatshoofd uit de weg gaat, voert aan dat het geruime tijd is opgevallen dat Adhin als politiek lokaas wordt gebruikt om vooral het Hindoestaans deel van het electoraat, dat merendeels bij de VHP zit, naar de NDP toe te trekken. Als eerste noemt hij de verhuizing van de vicepresident naar het ressort Houttuin te Wanica, waar hij nu de lijsstrekker van de paarse partij moet worden op 25 mei 2020.

Daarnaast kwam de mededeling van het staatshoofd in maart dat de vicepresident gemandateerd zal zijn uitvoeringsbevoegdheid te hebben over een aantal door de president aan te wijzen prioriteitsgebieden. “Laten wij elkaar niet voor de gek houden, Adhin is in opdracht van Bouterse naar Wanica verhuisd om daar Chandrikapersad Santokhi in de wielen te rijden. Om zogenaamd daar als populaire jongeman te komen met pakketten.

Het Hindoestaanse electoraat moet alert zijn, want wij weten dat er veelal etnisch wordt gestemd”, aldus de Abop’er. NDP-aanhang ernstig verzwakt Belfort benadrukt dat de NDP zodanig afgezwakt is dat alle ogen nu worden gericht op de populariteit van de opkomende politicus Adhin. “De populariteit van Bouterse is afgenomen, de Paranen zijn boos, mister Dubai (Andre Misiekaba…red.) stelt niets voor, Silvana ‘wi e firi eng ini unu saka’ Afonsoewa stelt ook niets voor, de pseudo- econoom Amzad Abdoel heeft politiek ook niets meer in de melk te brokkelen.

Dus er wordt iemand anders nu binnengebracht”, aldus de politicus. Decoratie klap in gezicht andere hardwerkende Hindoestanen Belfort is het eens met zijn collega-parlementariër Mahinder Jogi en de politieke organisatie Palu en vindt dat met politiek misbruik de waarde van onze nationale decoraties ernstig wordt gedevalueerd. De politicus voert aan dat de decoratie van Adhin in feite een klap in het gezicht is van andere Hindoestanen, die sinds de onafhankelijkheid van Suriname een wezenlijke bijdrage aan de ontwikkeling van het land hebben geleverd.

Hij noemt hierbij de namen van Ramdien Sardjoe, Jules Ajodhia, Imro Manglie, Charles Pahlad en zelfs Rachied Doekhie. “Sardjoe en Ajodhia hebben tijdens de Front-regering samen met de toenmalige president Ronald Venetiaan de eerste puinhoop van de regering Wijdenbosch opgeruimd. Dat is een prestatie.

Adhin heeft tot nu toe niets gedaan waar hij zijn stempel heeft weten te drukken. Niets heeft hij gedaan tijdens zijn periode op Onderwijs. Het enige waarvoor hij nu bekend is, is het uitdelen van voedselpakketten”, aldus de politicus.

Zelfde techniek als bij Parmessar Belfort zegt dat hij wederom dezelfde streek ziet die de NDP in 2010 heeft uitgehaald door Rabin Parmessar zogenaamd tijdens de verkiezingscampagne aan te kondigen als presidentskandidaat, maar na de overwinning toch nog Bouterse voor deze post voor te dragen. Parmessar wordt geruime tijd door critici beschuldigd dat hij tijdens zijn huis aan huis campagne in 2010 de kiezers, van voornamelijk Hindoestaanse komaf, had voorgehouden dat hij reeds door zijn partij, De NDP, was voorgedragen als presidentskandidaat. Dit is waarom hij bijna 6 maal meer stemmen in 2010 heeft weten te behalen.

Parmessar is deze aantijgingen blijven ontkennen en vroeg achteraf steeds, bij confrontatie met deze vraag, naar videobandjes die dat kunnen bewijzen. Zo heeft hij reeds in 2010 aangegeven dat zijn politieke tegenstanders bezig waren met het verspreiden van roddels. Faisel Rasoelbaks.

Publicatie datum: 12-06-2018 | Bron: Dagblad Suriname

Ga terug Ga naar artikel

Binnenland, Net Binnen, Opmerkelijk