• donderdag 04 March 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bayern met Lewandowski-record én tegengoal naar zege

Datum: | Bron: SME Sport | Door: Redactie

Bayern München heeft zondagmiddag optimaal geprofiteerd van het puntverlies van de concurrentie. Zowel RB Leipzig, Bayer Leverkusen als ook Borussia Dortmund lieten eerder dit weekend punten liggen.

Der Rekordmeister moest daarvoor ook even vrezen, maar versloeg SC Freiburg uiteindelijk wel door goals van Robert Lewandowski en Thomas Müller (2-1). Na de nederlaag vorige week tegen Borussia Mönchengladbach en pijnlijke bekeruitschakeling tegen tweedeklasser Holstein Kiel was de vroege openingsgoal van Lewandowski meer dan welkom voor de ploeg van Hansi Flick, die eerder in het weekend bovendien alle ploegen van de top-zeven behalve Union Berlin punten had zien verspelen. Een zege zou lucht brengen in de Duitse titelstrijd en de crisis, die mede ontstond vanwege de extreme hoeveelheid tegengoals, voorkomen.

De treffer van Lewandowski betekende bovendien een record voor de Pool: nog nooit maakte iemand 21 goals in de eerste zestien duels van het seizoen in Duitsland. De ervaren spits had na een uur ook zijn tweede op de schoen, maar raakte het aluminium en zag vervolgens hoe SC Freiburg aan de andere van het veld wél uit het niets scoorde. Nils Petersen kopte de bal knap in het doel.

Het betekende opnieuw een tegengoal en mogelijk wederom puntverlies, maar zo ver kwam het niet. Müller scoorde een kwartier voor tijd namelijk Bayern's tweede en zag vervolgens hoe Peterson in de absolute slotfase met een kopbal op de lat de thuisploeg liet ontsnappen. Met pijn en moeite wordt Der Rekordmeister de lachende derde in de top van de Bundesliga, maar de zorgen zijn nog zeker niet verdwenen voor Flick en consorten.

Datum: | Bron: SME Sport | Door: Redactie