fbpx Avondklok naar 22:00 uur, maatregelen blijven van kracht | Suriname Nieuws Centrale

booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Avondklok naar 22:00 uur, maatregelen blijven van kracht

Publicatie datum: 25 okt 2020 | Bron: Starnieuws | Door: Redactie

25 Oct, 18:17 President Chan Santokhi. De avondklok is vanaf morgen gedurende de komende twee weken versoepeld naar 22:00 uur in plaats van 21:00 uur. President Chan Santokhi zegt dat de integrale aanpak van Covid-19 in het land werkt.

Er is een scherpe daling van het aantal actieve besmettingen en zijn alle recente uitbraken waaronder in Apoera, Kwamalasamutu en Saramacca onder controle. De overige maatregelen blijven van kracht. Het staatshoofd waarschuwt dat bij een stijging van boven de 25 infecties per dag, de regering genoodzaakt zal zijn de beperkingsmaatregelen weer aan te scherpen. President Santokhi sprak als volgt:     Volk van Suriname, goedendag,   Twee weken na de laatste toespraak, aangaande de Covid-19-maatregelen, richt ik mij wederom tot u. Als staatshoofd deel ik u met gepaste enthousiasme mede, dat wij alweer een stap dichter naar normalisatie kunnen nemen.

De integrale aanpak van de COVID-19 Pandemie in Suriname werkt. De cijfers staven dat. Wij zien een scherpe daling van het aantal actieve besmettingen.

Alle recente uitbraken, met name in Apoera, Kwamalasamutu en Saramacca, zijn thans onder controle. Landgenoten, Het gaat de goede kant op. Maar wij zijn er nog lang niet. Blijft u waakzaam.

Blijft u zich aan de regels houden! Het richtcijfer is minder dan 25 nieuwe gevallen per dag. Wij hopen dat dit beeld zich de komende zeven tot tien dagen voortzet.  Wij rekenen daarvoor op uw medewerking. Maar weest u gewaarschuwd; bij een stijging van boven de 25 nieuwe gevallen per dag, zullen wij genoodzaakt zijn om de maatregelen wederom aan te scherpen. Volgende week arriveren de antigeen sneltesten.

Mijn dank gaat uit naar de PAHO/WHO voor deze geste. Deze testen bieden binnen een half uur resultaat. De testen zullen gebruikt worden door de ziekenhuizen, voor cito triage van bepaalde patiënten met klachten, en op de verschillende test sites in stad, district en binnenland. Al met al voel ik mij als staatshoofd steeds meer verzekerd, dat wij als natie hier bovenop zullen komen.

Terwijl wij stap voor stap de nodige protocollen implementeren, weten wij dat grote delen van de samenleving en diverse sectoren in het bedrijfsleven nog steeds zwaar gebukt gaan onder de sociaaleconomische en maatschappelijke gevolgen van de COVID19 pandemie. Ik wil dat u weet dat het beperken van de impact van de Covid-19 pandemie op onze samenleving, onze bijzondere aandacht heeft. Wij werken intensief aan modellen waarbij elke burger in zijn of haar rechten gekend is.

Tegelijkertijd is het de plicht van de overheid om de volksgezondheid te beschermen en te waarborgen. En zo ook is het de plicht van elke burger om de maatregelen nauwgezet in acht te nemen. Dus, neen; u kunt nog niet uitbundig feesten. Neen; die warme brasa’s moeten nog even uitblijven. Ja; het is uw plicht overtredingen te rapporteren. Ja; u zult de sociale controle moeten uitoefenen. Covid-19 is nog niet voorbij. Er zijn nog nieuwe gevallen.

Er zijn nog burgers, die overlijden. Ook afgelopen week heeft 1 Surinamer de strijd tegen deze ziekte verloren. Onze condoleances gaat uit naar alle nabestaanden. Landgenoten, De algemene Covid-19 maatregelen blijven van kracht; 1.   Draag uw mond- en neusbedekking 2.   Neem de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten Covid-afstand ten alle tijden in acht. 3.   Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een handsanitizer. Vanaf maandag 26 oktober tot en met zondag 8 november gelden de volgende maatregelen:Maatregel 1 Het Uitgaansverbod is thans ingesteld van 22:00 uur in de avond tot 05:00 in de ochtend.

Buiten de tijden van het uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen: Maatregel 2 Geen samenscholing van groepen groter dan tien personen. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Hiervoor zal er geen dispensatie worden verleend.

Maatregel 3 Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn uitsluitend toegestaan met inachtneming van de volgende voorwaarden: ● Het aantal toegestane aanwezige personen wordt bepaald door de beschikbare capaciteit van de desbetreffende ruimte. ● De maatstaf is gesteld op niet meer dan 1 persoon  per 5 vierkante meter tegelijkertijd. Maatregel 4 Sportactiviteiten in de buitenlicht, recreatief voetbal en volleybal in de buitenlucht mogen met inachtneming van de toepasselijke protocollen plaatsvinden. Dit zonder scheidsrechters en/of toeschouwers.

Onverkort blijft van kracht dat overige contactsporten niet zijn toegestaan. Maatregel 5 Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer. Maatregel 6 Bordelen, bars, nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke blijven gesloten. Maatregel 7 Restaurants en andere commerciële eetgelegenheden mogen uitsluitend ten behoeve van afhaal of bezorging open. Indien zij beschikken over terrassen in de openlucht, mogen deze ook zijn geopend.

Verder zijn opengesteld; Markten, Recreatieoorden; Casino’s; Gok- en vermakelijkheidsgelegenheden; Kansspelkantoren; Sportscholen, yoga, dansscholen, aerobics, zumba en sport- of fitnesscentra. Contactberoepen, zoals de fysiotherapeuten, kapsalons, kappers en barbershops; Dit alles volgens de geldende protocollen, met inachtneming van de COVID19 maatregelen. Maatregel 8 De grens via de lucht is uitsluitend beperkt geopend voor rechtstreeks personenverkeer uit Nederland. Dit personenverkeer is uitsluitend toegestaan voor repatrianten, essentieel personeel of in verband met spoedgevallen van persoonlijk aard. Maatregel 9 Vluchten naar het binnenland worden slechts ondernomen onder naleving van de geldende luchtvaart protocollen . Maatregel 10 Personen in quarantaine of isolatie, maar ook personen die verplicht thuisblijven, dienen zich strikt te houden aan de maatregelen.

Het is hun verboden om  zich buiten hun woning of verblijfsgelegenheden te begeven of te bevinden. Voornoemde maatregelen hebben verstrekkende gevolgen. Ingevolge daarvan de volgende toelichtingen. ● De situatie is onder controle. Wij moeten echter waakzaam blijven.

● Vanwege de toename aan besmettingen in Nederland, is het personenverkeer met Nederland verder beperkt. Personenverkeer is uitsluitend toegestaan voor repatrianten, essentieel personeel of in verband met spoedgevallen van persoonlijk aard. In alle gevallen kan reizen uitsluitend nadat de desbetreffende persoon toestemming heeft verkregen van de bevoegde Surinaamse autoriteiten.

Neemt u contact op met desbetreffende autoriteiten indien u wilt afreizen. De precieze voorschriften worden u meegedeeld na verkregen toestemming. ● Met betrekking tot recreatieve sporten mag gesteld worden dat de protocollen voor voetbal en volleybal reeds zijn vastgesteld.

Wij werken met voortvarendheid aan de protocollen van de overige takken van sport. ● Ten aanzien van de handhaving. Er is een Covid Quick Response Team ingezet. Deze dienst is te bereiken op het nummer 105. ● Het hoogste College van Staat, de rRegering en personen uit de zorg, veiligheid en essentiële diensten zijn gevrijwaard van bovengenoemde maatregelen.

Met dien verstande dat zij alle voorschriften en Covid-19 preventie protocollen dringend in acht nemen. Beste Landgenoten, Gezonde voeding en optimaal bewegen, zijn randvoorwaarden voor een goede fysieke gesteldheid. Versterkt uw eigen weerstand ten alle tijde. Bescherm uzelf en uw naasten onder alle omstandigheden.

Wij gaan hier samen doorheen en delen een gezamenlijke maatschappelijke verantwoordelijkheid. Tot slot danken wij de gezondheidswerkers voor hun bijdrage en zorg. Weer spreken wij een woord van bemoediging uit naar werknemers en werkgevers in alle sectoren. We gaan het samen doen, voor ons allen, voor onze kinderen, voor ons geliefd land Suriname. God zegene u. Dank U voor uw aandacht. Advertenties Sunday 25 October Covid-19: Vier nieuwe gevallen; active cases naar 29 De fabel van patronage Colombia overschrijdt 1 miljoen Covid-19-gevallen De Surinaamse Nederlanders Venezuela: Oppositielid Lopez ontvlucht het land De Surinaamse ziekte Beperking Trinidadiaanse verdachte nog niet opgeheven Universiteitsbestuur benoemt onbekwame lectoren en hoogleraren Shanti Venetiaan nieuwe voorzitter universiteitsbestuur Twee regeringen en een assistent-president CDS-personeel wil kabinetstoelage terug Saturday 24 October Politie Moengo houdt verdachten inbraak aan Covid-19: Afgelopen etmaal 11 positieven erbij Green Heritage Fund Suriname 15 jaar Advocatuur aangevuld met drie vrouwen Caricom verdeeld over verkiezingen Venezuela Real Madrid wint Clasico in Camp Nou, 3-1 A Sa Go geschokt door plotselinge dood Vierklau VHP staat stil bij 75 jaar Verenigde Naties Ramadhin op Polio dag: Genoeg vaccins, bereikbaarheid probleem Belize 9e Caricom-land naar stembus in Covid-crisis Inflatie september 2019-september 2020 is 45.1% Pg Baidjnath Panday: 'Maak geen misbruik van bevoegdheden' Santokhi: Waarborgen internationale vrede taak VN Bonden gezondheidssector ontevreden over Covid-toelage Kanhai: Bouterse hoeft op 30 oktober niet te verschijnen Friday 23 October Bee bij 75 jaar VN: Internationale samenwerking vereist Covid-19: Slechts 1 persoon positief uit 75 testen Man laat leven na aanrijding Moordverdachte na meer dan twee maanden aangehouden.

Publicatie datum: 25 okt 2020 | Bron: Starnieuws | Door: Starnieuws

Ga terug Ga naar artikel

Aanbevolen

Suriname Herald - vr, 11/27/2020 - 05:02

Van Trikt en zakenpartner Agnoe met kerst in de cel

Suriname Herald - vr, 11/27/2020 - 05:02

Robert Gray van Trikt, ex-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), en zijn zakenpartner Ashwin Angnoe, zullen...

Starnieuws - vr, 11/27/2020 - 00:48

1.238 mensen in quarantaine; 2 nieuwe besmettingen

Starnieuws - vr, 11/27/2020 - 00:48

26 Nov, 20:31 Twee nieuwe Covid-19 besmettingen zijn geregistreerd vandaag. Beide personen wonen in Paramaribo. Van de 52 testen, zijn 50.....

Starnieuws - vr, 11/27/2020 - 00:48

Schuldeisers krijgen uitstel tot 4 december

Starnieuws - vr, 11/27/2020 - 00:48

26 Nov, 18:53 Suriname heeft zijn schuldeisers meer dan een week uitstel gegeven om te reageren op zijn voorstel om sommige rente en......

Dagblad Suriname - do, 11/26/2020 - 22:44

Suriname praat met EU over visumvrij reizen naar Schengenlanden

Dagblad Suriname - do, 11/26/2020 - 22:44

President Chandrikapersad Santokhi en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en...

De Ware Tijd - vr, 11/27/2020 - 05:02

Van Trikt : 'Ik heb teveel vertrouwen gehad in een persoon'

De Ware Tijd - vr, 11/27/2020 - 05:02

Van Trikt : 'Ik heb teveel vertrouwen gehad in een persoon' 27/11/2020 00:00...

Starnieuws - vr, 11/27/2020 - 05:02

NPS-hoofdbestuur voor gerecht gedaagd

Starnieuws - vr, 11/27/2020 - 05:02

27 Nov, 00:57 Ze...

Starnieuws - vr, 11/27/2020 - 05:02

Van Trikt: Hoefdraad liegt; zaak gaat 12 januari verder

Starnieuws - vr, 11/27/2020 - 05:02

27 Nov, 00:00 Lilian Ferrier, moeder van Robert van Trikt. Zij is ook mensenrechtendeskundige. Zij vindt dat het slecht is gesteld met de m...

Starnieuws - vr, 11/27/2020 - 05:02

'Ad10s Diego': Wereld rouwt, Maradona begraven

Starnieuws - vr, 11/27/2020 - 05:02

26 Nov, 22:52 He...

Dagblad de West - vr, 11/27/2020 - 08:44

‘ExxonMobil doet poging tot kolonisatie Guyana’

Dagblad de West - vr, 11/27/2020 - 08:44

Internationaal advocaat Melinda Janki, gelooft dat de relatie van ExxonMobil met Guyana, neerkomt op een poging tot...

Dagblad Suriname - do, 11/26/2020 - 23:47

Srefidensi shoot voor Miss Teen Caribbean Suriname 2020

Dagblad Suriname - do, 11/26/2020 - 23:47

Miss Teen Caribbean Suriname 2020 heeft een Srefidensi shoot gedaan. Dagblad Suriname verkreeg de volgende...

CFG Nieuws - vr, 11/27/2020 - 00:48

Coronavirussen gerelateerd aan SARS-CoV-2 ontdekt in vleermuizen in Cambodja en Japan

CFG Nieuws - vr, 11/27/2020 - 00:48

GFC NIEUWS- Virussen die verband houden met het nieuwe pandemische coronavirus zijn voor het eerst buiten China ontdekt...

Starnieuws - do, 11/26/2020 - 22:09

OM vordert bij DNA instaat van beschuldigingstelling Adhin

Starnieuws - do, 11/26/2020 - 22:09

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een vordering ingesteld bij De Nat

Embedded thumbnail for Minister Blok maakt middelen vrij voor samenwerking met Suriname
ABC Suriname - do, 11/26/2020 - 22:00

Minister Blok maakt middelen vrij voor samenwerking met Suriname

ABC Suriname - do, 11/26/2020 - 22:00

Videonieuws uit Suriname  

Embedded thumbnail for Zaak van Trikt vandaag in behandeling; tussentijdse update
ABC Suriname - do, 11/26/2020 - 22:02

Zaak van Trikt vandaag in behandeling; tussentijdse update

ABC Suriname - do, 11/26/2020 - 22:02

Videonieuws uit Suriname  

Embedded thumbnail for PG gelooft in functioneren van de rechtstaat
ABC Suriname - do, 11/26/2020 - 22:03

PG gelooft in functioneren van de rechtstaat

ABC Suriname - do, 11/26/2020 - 22:03

Videonieuws uit Suriname  

Dagblad Suriname - do, 11/26/2020 - 21:41

CBvS schorst cambiovergunning City Change N.V voor tweede keer

Dagblad Suriname - do, 11/26/2020 - 21:41

De vergunningen van City Change N.V. aan de Mr. E. J. Brumastraat en haar filiaalaan de Hendrikstraatzijn ingaande24...

CFG Nieuws - do, 11/26/2020 - 21:41

Nickerie drie agronomen rijker

CFG Nieuws - do, 11/26/2020 - 21:41

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die,...

Waterkant - do, 11/26/2020 - 21:42

Zeker negen schoten gelost op huis Romano Meriba

Waterkant - do, 11/26/2020 - 21:42

In Suriname hebben onbekenden vanmiddag rond 13.30u geschoten op het huis van Romano Meriba, de omstreden pleegzoon...

Dagblad de West - do, 11/26/2020 - 21:42

Staatshoofden: ‘Brug zal wederzijdse voordelen opleveren voor ontwikkeling van beide landen’

Dagblad de West - do, 11/26/2020 - 21:42

De staatshoofden van Suriname en Guyana, respectievelijk Chandrikapersad Santokhi en Irfaan Ali, hebben dinsdag 24...

CFG Nieuws - do, 11/26/2020 - 17:37

Goed gesprek tussen minister Blok en regering Suriname

CFG Nieuws - do, 11/26/2020 - 17:37

GFC NIEUWS- De gesprekken die gevoerd zijn tussen de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, en de...

Embedded thumbnail for Extra tintje bij Srefidensi met culturele optocht
- do, 11/26/2020 - 18:04

Extra tintje bij Srefidensi met culturele optocht

- do, 11/26/2020 - 18:04

Videonieuws uit Suriname  

Suriname Herald - do, 11/26/2020 - 11:10

Symbolische steenlegging nieuw kantoorgebouw Surinaamse Bierbrouwerij

Suriname Herald - do, 11/26/2020 - 11:10

De symbolische steenlegging voor een nieuw hoofdkantoorgebouw van de Surinaamse Bierbrouwerij heeft gisteren...

CFG Nieuws - do, 11/26/2020 - 11:10

Overhandiging voorraad Nederlandse medicijnen aan Volksgezondheid

CFG Nieuws - do, 11/26/2020 - 11:10

GFC NIEUWS- Minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, heeft een grote voorraad Nederlandse medicijnen in ontvangst...

De Ware Tijd - do, 11/26/2020 - 13:17

Suriname werkt aan energieplan met noordelijke regionale staten

De Ware Tijd - do, 11/26/2020 - 13:17

Suriname werkt aan energieplan met noordelijke regionale staten 26/11/2020 09:09...

Waterkant - do, 11/26/2020 - 11:10

Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname heeft nieuwe rvc

Waterkant - do, 11/26/2020 - 11:10

Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (rvc). De...

United News - wo, 11/25/2020 - 19:44

GEZAMENLIJKE MILJARD-DOLLAR-PLUS GUYANA-SURINAME DIEPZEEHAVEN IN HET VOORUITZICHT

United News - wo, 11/25/2020 - 19:44

Met de enorme hoeveelheden koolwaterstoffen die de afgelopen jaren in het Guyana-Surinaamse bekken zijn aangetroffen...

Suriname Herald - do, 11/26/2020 - 04:58

Verhoor Van Trikt wordt vandaag vervolgd

Suriname Herald - do, 11/26/2020 - 04:58

De zaak van voormalig governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert van Trikt, en zijn zakenpartner Ashween...

NOS.nl - do, 11/26/2020 - 08:30

Minister Blok in Suriname voor viering 45 jaar onafhankelijkheid, bezoek niet onomstreden

NOS.nl - do, 11/26/2020 - 08:30

Foto: Minister Blok in gesprek met voorzitter van De Nationale Assemblee Mari

Starnieuws - wo, 11/25/2020 - 18:41

Minister Blok bezoekt St.Vincentius Ziekenhuis

Starnieuws - wo, 11/25/2020 - 18:41

25 Nov, 14:09 Bezoek minister Stef Blok aan St. Vincentius Ziekenhuis op 25 november 2020. V.l.n.r. Manodj Hindori...

booked.net

    

booked.net

LIVE SR RADIO