booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

Ambtenaren en landbouwers van Marowijne krijgen training in verantwoord gebruik van pesticiden

Publicatie datum: 09-10-2019 | Bron: Suriname Herald

Bestrijdingsmiddelen of pesticiden kunnen negatieve effecten voor mens en milieu teweegbrengen. Gelukkig is er ook een positieve kant en kunnen ziekten en plagen naar beheersbare proporties teruggebracht worden. Tijdens de training is met name pesticiden in het algemeen besproken, de gevolgen van onverantwoord gebruik van pesticiden, verantwoorde opslag van pesticiden en het belang van het dragen van Personal Protective Equipment (PPE).

Aan het einde van de training zijn de deelnemers in staat om: • de verschillende pesticiden van elkaar te onderscheiden; • de gevolgen van verkeerd/onverantwoord gebruik van pesticiden op te sommen; • maatregelen te implementeren om zichzelf en de omgeving te beschermen tegen negatieve werking van pesticiden. LVV-minister Rabin Parmessar heeft reeds aangegeven dat de bewustwording van het verantwoord gebruik van pesticiden een van de beleidsprioriteiten zijn van het ministerie. Daarom is het continu bezig met het verzorgen van trainingen aan verschillende groepen die hier gebruik van maken.

De training werd officieel geopend door districtscommissaris Kenya Pansa van Marowijne-Zuidwest. In haar toespraak bedankte zij minister Parmessar voor de aangeboden training, waarvan het district Marowijne goed gebruik kan maken. Het team van LVV zal vrijdag reizen naar het district Sipaliwini in het dorp ‘Poesoegroenoe’ om daar de training te verzorgen voor de lokale bevolking..

Publicatie datum: 09-10-2019 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

booked.net

    

booked.net

Verkiezingen 2020

COUNTDOWN: DAYS HRS MINS SECS