Het laatste nieuws uit Suriname

Alleyne: banken maken misbruik van hun machtspositie

Publicatie datum: 13-06-2018 | Bron: Suriname Herald

“Zelfs mensen die naar de bank stappen om geld te lichten of te storten, moeten een bepaald percentage betalen”.Alleyne zegt dat er veel klachten zijn binnengekomen over De Surinaamsche Bank. Hij heeft daarom zelf contact opgenomen met De Surinaamsche Bank. Die heeft aangegeven dat ze deze maatregelen pas hebben doorgevoerd, terwijl deze bij andere banken al langer gelden.Alleyne zegt dat hij zich niet kan voorstellen dat cliënten vijf procent in rekening wordt gebracht voor elke handeling die men verricht bij de bankinstelling.

De banken moeten de mensen niet met allerlei manieren proberen te drukken omdat men het al moeilijk genoeg heeft, vindt de voorzitter van de Consumentenkring.“Je kan mooi zeggen dat mensen gebruik kunnen maken van de moderne technologie. Echter, moeten ze wel begrijpen dat niet alle mensen via internetbankieren zaken kunnen doen. Vooral voor de ouderen onder ons is dit niet handig”, aldus Alleyne.Hij vindt dat de banken de maatregelen moeten terugdraaien.

De banken voeren deze maatregel in zonder de gemeenschap erop voor te bereiden. Dat vindt Alleyne niet kunnen. De banken als verantwoordelijke instellingen zouden het beter moeten weten, laat de voorzitter van de Consumentenkring optekenen.Raoul Abisoina.

Publicatie datum: 13-06-2018 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

Binnenland, Economie, Net Binnen, Opmerkelijk