• donderdag 29 July 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ajodhia: Abdoel heeft geheugensteun nodig

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie

22 Nov, 14:40

Ex-DNA lid Abdoel heeft wellicht wat geheugenondersteuning nodig. Hij stelt namelijk geheel onterecht dat de regering in strijd heeft gehandeld met de wet bij het indienen en aannemen van de begroting. Dit omdat volgens hem de Wet op de Staatsschuld met de wijziging van 2017 geen begrotingstekort van meer dan 5% zou toelaten.

Maar was het niet dezelfde Abdoel die op 1 november 2019 een initiatiefwet door de strot van het volk duwde waardoor het plotseling wel mogelijk werd de 5% te overschrijden? Dit met het doel om het desastreus beleid van het koppel Bouterse-Adhin (nu beiden samen met anderen strafrechtelijk in de knoop) te legaliseren.

Het is raar om je eigen wet te vergeten.

Maar ik ga er van uit dat er geen sprake is van geheugenverlies. Immers, het is pas een jaar geleden. Het zou het ex-lid daarom sieren het volledige verhaal te vertellen: Het startpunt van deze regering is het dieptepunt van de vorige regering.

De hoge schuld die door hen is achtergelaten vertaalt zich nu in een groot begrotingstekort. Dit is de erfenis van Abdoel en zijn kameraden.

Het zal veel energie kosten om de schade te herstellen en weer te komen onder 5% tekort. Dat gaat nog even duren, maar we komen er wel met goed beleid.

Wees gedurende dat proces zeker kritisch als burger; er zijn genoeg verbeterpunten. Maar wees wel eerlijk en schuif jouw karma niet in andermans schoenen. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen daden.

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie