Het laatste nieuws uit Suriname

Acties bushouders opgeheven; overheid betaalt SRD 8 miljoen aan achterstallige gelden uit

Publicatie datum: 13-03-2019 | Bron: Suriname Herald

De acties die dinsdag door de bus- en boothouders werden gevoerd, zijn dinsdagmiddag opgeheven. De betaling die door de overheid moest geschieden, heeft dinsdagmiddag plaatsgevonden. Dit meldt Iwan Woon, ondervoorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), in gesprek met Suriname Herald. Het gaat om een achterstallig bedrag van SRD 8 miljoen over de maanden december 2018 en januari 2019 dat uitbetaald moest worden.

 

De bus- en boothouders die in dienst zijn van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) hadden hun bussen in de garage gehouden, omdat ze twee maandenlang geen geld hebben ontvangen van de overheid, terwijl ze wel hun diensten hebben verleend.

Woon geeft aan dat hij steeds aan de bel trok, maar er kwam niets. Ik weet niet of het een cultuur is van deze regering dat we steeds moeten staken voor ons geld. We moeten altijd blijven forceren en dat kan niet. Contractueel moet er elke maand gestort worden voor de bus- en boothouders, maar dat gebeurt niet, merkt de OBS-ondervoorzitter op.

Personen die zich dinsdagochtend aanmeldden op de bussenstandplaats aan de Heiligenweg, waren teleurgesteld toen zij het bericht kregen dat de bussen niet reden.

Het lag in de bedoeling dat de bussen dinsdagavond weer de weg op zouden gaan.

Simone Awanna

De bussenstandplaats aan de Heiligenweg lag er dinsdagochtend verlaten bij. De overheid heeft SRD 8 miljoen aan achterstallige gelden uitbetaald. Foto: Suriname Herald

Publicatie datum: 13-03-2019 | Bron: Suriname Herald

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen, Opmerkelijk

The Weather Network