Het laatste nieuws uit Suriname

ABOP Vrouwenraad herdenkt Internationale Dag van het Gezin

Publicatie datum: 15-05-2019 | Bron: CFG Nieuws

ABOP Vrouwenraad: “het is de bezorgdheid en de liefde voor anderen, die ons in beweging brengt om met aandacht voor het gezin stil te staan. Gezinnen zijn de bouwstenen voor een gezonde samenleving en heel erg belangrijk voor de vorming van een natie. Wij staan vandaag stil bij kinderen, waar de opvoeding vanwege moeilijke situaties gebrekkig is en die ten gevolge van armoede, hopeloosheid en een tekort aan sociaal toezicht, nooit een goede kans krijgen om zich te ontwikkelen.

Goed onderwijs, goede slaapplaats en voeding is een noodzaak. Progressieve denkers classificeren toegang tot internet nu zelf als een basisbehoefte. Onze gezinnen en het gezinsbeleid moet een belangrijkere plaats in onze samenleving innemen.

Het gezin en de gezinssituatie hebben directe invloed op de vorming van mannen en vrouwen, zoals de basisnormen en principes die op jonge leeftijd worden meegegeven. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kinderen uit huishoudens waar weinig tot geen Nederlands gesproken wordt, een groter kans hebben om moeite met het vak Nederlands op school te hebben. Zo hebben kinderen uit arme gezinnen een groter kans om arm te blijven, dan kinderen uit welvarende gezinnen die toegang tot de beste middelen en scholen hebben.

Het gemiddeld slagingspercentage van LBGO is gemiddeld rond de 50%. Dit betekent dat over het algemeen, een uit de twee LBGO studenten wordt afgewezen voor het examen. In het binnenland moeten sommige studenten met de boot, langs sula’s naar school, en zitten vele studenten in overvolle klassen.

Ondanks de moeite van gemotiveerde docenten ligt het slagingspercentage van het LBGO in het binnenland rond de 27%. Dit is vernietigend voor opkomende generaties en kan het best als een Surinaamse onderwijs crisis geclassificeerd worden”. Delen:.

Publicatie datum: 15-05-2019 | Bron: CFG Nieuws

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen

The Weather Network