Het laatste nieuws uit Suriname

10K Open Water Swim Event wordt ‘open strijd’

Publicatie datum: 09-02-2019 | Bron: De Ware Tijd

Foto: dWT Archief   PARAMARIBO - Tientallen zwemmers maken zich op voor de eerste openwaterzwemwedstrijd van het jaar. In samenwerking met de ambassade van de Volksrepubliek China en onder auspiciën van het Surinaams Olympisch Comité organiseert de Surinaamse Zwembond (SZB) zondag de Chinese Ambassadors’ 10K Swim Event 2019. In deze editie van de 10K, die vorig jaar nog door de SZB en Telesur werd georganiseerd, ontbreken titelverdedigers Yaël Touw Ngie Tjouw en Tanya Fernald.

De organisatie verwacht mede vanwege hun afwezigheid een spannende wedstrijd. "Doordat ze er deze keer niet bij zijn, kan de overwinning elke kant op. Het wordt een open strijd", aldus Gerard Benschop, voorzitter van de commissie Open Water Zwemmen van de SZB.

Touw Ngie Tjouw en Fernald zijn niet van de partij, maar verder ontbreken er zondag geen grote namen. Zo doet de gerenommeerde zwemmer Jonathan Neslo mee, die vorig jaar nog derde werd in de 1 juli zwemmarathon. "Hij kan verrassen", zegt Benschop.

In totaal hebben 84 zwemmers zich opgegeven voor de tienkilometer-zwemwedstrijd in de Surinamerivier: 61 mannen en 23 vrouwen. In de open klasse zitten er veertig deelnemers (27 mannen, 13 vrouwen). SNL is hofleverancier met 22 zwemmers terwijl van Neptunes achttien zwemmers aan de 10K meedoen.

De deelnemers moeten zich zondagmorgen om half tien aanmelden aan de Sir Winston Churchillweg op het terrein van Ramlakhan nabij de Pararivier. Om elf uur springen ze in het water. De verwachting is dat de eerste groep zwemmers omstreeks om half één 's middags aankomt bij de Marinetrap aan de Waterkant waar de finish is.

De prijsuitreiking is omstreeks twee uur 's middags.   Tweet  Gerelateerde artikelenTouw Ngie Tjouw derde keer winnaar Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina. .

Publicatie datum: 09-02-2019 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Net Binnen, Sport

The Weather Network