Het laatste nieuws uit Suriname

‘Suriname heeft traagste internet snelheid in Caraïbisch gebied’

Publicatie datum: 12-06-2018 | Bron: Waterkant

PARAMARIBO, 12 jun – Suriname heeft de traagste gemeten internet downloadsnelheid in het Caraïbisch gebied. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van technologie blog ICT Pulse. Met een gemiddelde snelheid van 7.50 Mbps staat Suriname wereldwijd genoteerd op de 124ste plek van in totaal 135 gemeten landen wereldwijd. In een lijst van 10 Caribische (ei)landen staat Suriname op de laatste plaats. De onderzoeksdata komt van Ookla, een erkende leverancier van breedbandtests.

Net boven Suriname staan Guyana en Belize, die beide bijna het dubbele aan downloadsnelheid hebben. De hoogste snelheid is gemeten in Barbados, nummer 1 op de Caraïbische lijst en nummer 22 op de wereldlijst. Op nummer 1 wereldwijd staat Singapore.

Om upload- en downloadsnelheidresultaten voor een bepaald land te publiceren, moet een minimumaantal unieke gegevenspunten worden geregistreerd. Voor vast breedbandinternet, wat de focus van dit onderzoek is, zijn meer dan 3000 unieke datapunten vereist. Als gevolg hiervan zijn slechts 10 Caribische landen, van de 135 eerder genoemde landen, opgenomen in de snelle breedbandinternetsnelheid-test van mei 2018.

Publicatie datum: 12-06-2018 | Bron: Waterkant

Ga terug Ga naar artikel

Binnenland, Net Binnen, Opmerkelijk