Het laatste nieuws uit Suriname

‘Notre-Dame wordt herbouwd’

Publicatie datum: 15-04-2019 | Bron: De Ware Tijd

Ook wordt er volgens hem een internationale inzamelingsactie opgezet. In een korte reactie sprak de Franse president maandag van een "vreselijke tragedie". "We wisten al meer dan 800 jaar geleden hoe we deze kathedraal moesten bouwen en door de eeuwen heen laten groeien en floreren.

Deze kathedraal gaan we samen opbouwen". Volgens hem is wel het ergste voorkomen. Verder betuigt zijn medeleven aan katholieken in de hele wereld en prees hij de moed en het professionalisme van de brandweerlieden.

Het belangrijkste deel van de Notre-Dame in Parijs blijft bewaard in de brand. De Franse brandweer laat weten dat de structuur en de façade van de wereldberoemde kathedraal zijn gered. Het dak en de binnenkant van het bouwwerk zijn wel zo goed als verwoest.

Veel kunstwerken en beroemde relikwieën zijn gered. Ook de schatkamer van de kathedraal is nog intact. NU.nl   Tweet  Gerelateerde artikelenGrote uitslaande brand in beroemde kathedraal Notre-Dame Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina.

Publicatie datum: 15-04-2019 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

Buitenland, Net Binnen

The Weather Network