booked.net

   

booked.net

Het laatste nieuws uit Suriname

‘Kort verblijf’ nieuwe leden geen belemmering voor VHP

Publicatie datum: 09-10-2019 | Bron: De Ware Tijd

Ondernemer Marlon Rozenblad die in mei officieel toetrad tot de partij heeft onlangs besloten om deze te verlaten. Rozenblad heeft in de media verklaard dat hij het oneens is met bepaalde handelingen van de partij en hij heeft dat ook kenbaar gemaakt aan het bestuur. Wat die handelingen precies zijn, heeft hij niet prijsgegeven.

Hij zei tegelijkertijd met dit besluit te zullen stoppen met de politiek. Enkele maanden terug sloot NDP'er Lucille Hardenberg zich aan bij de oranje partij om zich amper twee maanden daarna weer aan te sluiten bij het paarse kamp. Gajadien voert aan dat de partij een expansiepolitiek voert, waarbij er zoveel mogelijk draagvlak nodig is om het land te redden.

"In dat kader nodigen we iedereen uit die een bijdrage kan leveren." Intussen hebben zich ook vanuit andere partijen duizenden personen aangesloten bij de VHP, beweert de politicus. Door deze ontwikkeling houdt de partij er rekening mee dat iedereen zijn eigen opvattingen en verwachtingen heeft. "Als grote partij kan het best zijn dat we niet aan alle verwachtingen kunnen voldoen.

Net zoals personen zich vrijwillig aansluiten, zijn ze ook vrij om te beslissen de partij te verlaten." De ondervoorzitter zegt dat hetzelfde geldt voor Rozenblad. "Hij is vrijwillig gekomen en hij is ook vrij als hij weg wil gaan." Hij vreest niet dat de partij door het 'kort verblijf' van nieuwe leden imagoschade zal ondervinden en verwijst weer naar de "duizenden" personen die zich door de maanden heen hebben aangemeld. "Wij gaan gewoon door met onze planning." Gajadien heeft alleen via de media vernomen over het besluit van Rozenblad.

Tot dinsdagmiddag toen de redactie hem sprak, had hij geen formele mededeling daarover gehad. Rozenblad had tot het ter perse gaan van de krant  geen contact opgenomen met de redactie zoals was afgesproken. Intussen gaat de VHP door met haar activiteiten in aanloop naar de verkiezingen.

Partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi had enkele weken terug tegen de redactie gezegd dat de partij nog vóór het eind van dit jaar met een tweede massameeting komt. Gajadien kan dit niet bevestigen. Hij zegt dat er enorme druk is vanuit de partijstructuren om bijeenkomsten te houden in de ressorten en wijken en dat de focus daarop is gericht.

De eerstvolgende ressortbijeenkomst van de partij is volgende week in Nickerie.   Tweet  Gerelateerde artikelenAbop waarschuwt jongeren voor omkopingCOLUMN: AmbtenarenvraagDA'91 valt over paarse kleur in verkiezingspamflet Biza/UNDPSamengaan NPS en De Nieuwe Leeuw niet uitgeslotenCOLUMN: Verander(de) tijden Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina. .

Publicatie datum: 09-10-2019 | Bron: De Ware Tijd

Ga terug Ga naar artikel

booked.net

    

booked.net

Verkiezingen 2020

COUNTDOWN: DAYS HRS MINS SECS