• vrijdag 22 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

CONCACAF TREEDT HARD OP TEGEN BRUNSWIJK, INTER MOENGOTAPOE EN CD OLIMPIA

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie

Voorlezen

De concacaf heeft zich het voorval,  waar Inter Moengotapoe clubeigenaar en speler Ronny Brunswijk na een concacaf wedstrijd in Surname met geld heeft gestrooid en heeft gegeven aan de spelers en staf van de Hondurese club CD Olimpia, ernstig aangetrokken.

De regionale voetbal organisatie heeft dan ook de strikte maatregelen die voortvloeien uit de Internationale regels toegepast. Brunswijk wordt voor drie jaar geschorst en mag op geen enkele manier zijn club vertegenwoordigen in Concacaf verband. Intermoengo tapoe en CD Olimpia zijn zonder pardon uit de Concacaf Leaque gezet. Tenminste zijn zij voor dit jaar gediskwalificeerd voor verdere deelname aan het toernooi.

De strafmaatregel treft niet alleen Brunwijk en Intermoengotapoe. Op internet staat bij het vermelden van de straf tegen de voetbalclub en haar eigenaar dat Brunswijk ook nog de vice president is van Suriname. Hoewel de Concacaf totaal niet die politieke hoedanigheid in overweging heeft genomen, wordt op sociale media dat als een bijzonderheid vermeld. Volgens de Integriteitscommissie van de Concacaf zijn de integriteitsregels van de organisatie ernstig overtreden, na de gespeelde wedstrijd, die overigens met 6 tegen 0 werd gewonnen door CD Olimpia.

Tot verbazing van een ieder ook de Surinaamse Voetbalbond bleek dat Brunswijk als eigenaar en speler werd opgesteld in de wedstrijd die afgelopen dinsdag in het Andre Kamperveen stadion werd gespeeld. Het ging om de eerste wedstrijden in verband met een 16 ronde Scotiabank Concacaf toernooi. Ondanks de Nederlaag van zijn club, begaf Brunswijk zich na de wedstrijd in de kleedkamer van CD Olimpia en verdeelde, biljetten van US-dollars uit aan spelers en staf van de Hondurese club. Volgens een officiele verklaring van de SVB, is tot aan het spelen van Brunswijk als 61- jarige in een internationale wedstrijd niets verkeerds. Hij staat ingeschreven bij de SVB met zijn club. Brunswijk heeft ruim 54 minuten meegespeeld in de wedstrijd. Echter zijn alle integritetsregels na de wedstrijd overtreden.

Al meteen nadat de videobeelden over wat zich in de kleedkamer van CD Olimpia heeft afgespeeld de wereld ingingen, is alom verontwaardig gereageerd. Brunswijk heeft wel een record op zijn naam gebracht door op 61-jarige leeftijd mee te doen in een professsionele interland.

UNITEDNEWS

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie