• vrijdag 14 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

COMMENTAAR: Sportmissie Inter Moengotapoe

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

COMMENTAAR: Sportmissie Inter Moengotapoe

03/05/2021 12:00

 

LANDSKAMPIOEN INTER MOENGOTAPOE is vrijdag serieus begonnen om zich voor te bereiden op deelname aan het Concacaf Caribisch kampioenschap in de Dominicaanse Republiek. Het lijkt een zwaar toernooi waaraan vijftien landen van de Caribische regio en Midden-Amerika zullen meedoen van 15 tot en met 25 mei. De Surinaamse landskampioen heeft zich teruggetrokken op het Emile de la Fuente Sportcomplex en verblijft er tot aan vertrek. Hiervoor is onder meer gekozen in verband met Clovid-19. In principe mag niemand die tot de delegatie behoort het sportcomplex verlaten.

Inter Moengotapoe heeft eerder aan zo'n toernooi meegedaan, maar werd in de eindfase uitgeschakeld. Daarna won de toenmalige landskampioen Robinhood de Caribbean Club Shield. Franciscain van Martinique werd in de finale met 1-0 verslagen op Curaçao. Uit de evaluatie van de clubs is gebleken dat Inter Moengotapoe veel kansen onbenut heeft gelaten.

De Moengonese club was begin vorig jaar op dreef toen de Covid-19-pandemie uitbrak. Het is intussen overbekend dat sedert maart vorig jaar de takken van sport wereldwijd en ook in Suriname een slag is toegebracht. Een slag die de Surinaamse sportwereld niet te boven is gekomen. Deelname aan het aanstaande toernooi op Santo Domingo vraagt daarom extra inspanning van de spelers.

Mentaal moeten ze een stevige oppepper krijgen, want de hele periode bij elkaar genomen van thuis en uit, maakt dat zij ruim een maand alleen met voetbal bezig zijn, waaraan zij niet gewend zijn. Koersen naar beroepsvoetbal in Suriname dwingt vertrouwd te raken met professionele voorzieningen. Het is geen overbodige luxe maar een dringende noodzaak.

Naar verluidt zijn competities in sommige landen in de regio die zullen meedoen aan het Concacaf-toernooi 'gewoon' doorgegaan. Dat kan een voordeel zijn ten opzichte van Inter Moengotapoe, dat die gelegenheid niet heeft gehad. Maar, kansloos is de Surinaamse ploeg niet. Als het team goed op elkaar is ingespeeld, de opdrachten perfect worden uitgevoerd, de technische, tactische vaardigheden en conditie optimaal worden ingezet, kan ze toch hoog eindigen.

De Inter Moengotapoe-delegatie doet er wel goed aan de instructies in Santo Domingo over de veiligheidsaspecten tegen Covid-19 nauwgezet na te leven. Ze mag ervan overtuigd zijn dat de Surinaamse sportwereld, in het bijzonder voetballiefhebbers, haar moreel ondersteunt in de hoop op een succesvol verloop.

  Tweet  Gerelateerde artikelenConcacaf Caribbean Club Championship verplaatstCuraçao verschuift Concacaf Caribbean Club ShieldInter Moengotapoe stopt Concacaf-voorbereiding Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie