• zaterdag 23 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Comedian ‘Pres Juriaantje’ aangehouden na aangifte wegens oplichting

| waterkant | Door: Redactie

De politie in Suriname heeft de 33-jarige Cleon J. dinsdag aangehouden na aangifte wegens oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte. J. is een bekende in de samenleving en beter bekend als comedian ‘Pres Juriaantje’.

De verdachte runt een shop genaamd Pres Luxuries, die online spullen uit het buitenland laat halen. Uit het onderzoek van de Surinaamse politie blijkt dat hij drie maanden terug bijna 2.100 USD heeft aangenomen van een klant, om enkele goederen waaronder een televisie te laten halen.

Vernomen wordt dat hij een overmakingsbewijs aan de klant liet zien, waaruit zou moeten blijken dat hij het product al had

betaald om te laten halen, maar gaf aan dat de bestelling vertraging had opgelopen. Volgens de factuur zouden de spullen binnen 3 weken geleverd worden, maar maanden later was er nog niets.

De klant werd steeds aan het lijntje gehouden en was het wachten op een gegeven moment zat. De gedupeerde stapte uiteindelijk naar de politie van De Nieuwe Grond. De sterke arm heeft J. daarna opgespoord en aangehouden voor het vermeende feit.

De aangeefster overhandigde het betalingsbewijs aan de politie, waarna een onderzoek werd gestart. Gedurende het onderzoek bleek dat J. nimmer de bestelling heeft doorgeplaatst. Hij werd na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Het is vooralsnog niet bekend of er meerdere slachtoffers zijn. De politie van De Nieuwe Grond is bezig met het onderzoek.

| waterkant | Door: Redactie