• zaterdag 22 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

COLUMN: Pissig(er)

| de ware tijd | Door: Redactie

COLUMN: Pissig(er)

07/01/2022 14:00 - REFLECTIE

Iwan Brave  

Van mij zal je niet snel horen dat iemand ‘arrogant’ is, al was het maar omdat ik zelf meer dan eens dit label krijg opgeplakt. Over het algemeen is men niet zo gesteld op zelfverzekerde personen die dingen recht voor hun raap zeggen.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) is zo'n type, daarom vinden velen hem 'arrogant'. Als we vakbondsleider Michael Sallons mogen geloven doet een 'aanzienlijk' deel van de OW-medewerkers mee aan het actiemodel vanaf 11:00 uur 'in beraad' gaan. Ofwel daarna werken ze niet meer. Dat sinds april!

Overigens wel een ironisch actiemodel voor zoveel overtollige ambtenaren. Of ze nu werken of in beraad zijn, wij van de burgerij merken nauwelijks het verschil. Dat Suriname infrastructureel zo beroerd erbij ligt, komt echt niet alleen door geldgebrek maar ook door het in-beraad-werktempo van onze ambtenaren.

Nurmohamed vindt het nu welletjes en dreigt de actievoerenden met 'no work, no pay', met terugwerkende kracht per 1 januari. Want het gaat om een "strijd die niet rechtvaardig is", stelt hij. "Punt uit!" Volgens hem staken ze op zijn ministerie om een 'defecte lamp'.

Hoewel ik erom moest lachen, dacht ik: 'Oef, wat arrogant om een stakingsreden te ridiculiseren tot een 'defecte lamp'. Daar maak je geen vrienden en vrede mee. Nurmohamed vindt het overigens opvallend dat de bond tijdens het Bouta-regime geen acties heeft gevoerd. Maar voor vakbondsleider Sallons is kennelijk een ondergrens bereikt: "Als ik moet urineren, kan ik de toiletpot niet zien in het donker."

Dus bij OW wordt er flink naast de pot gepist! Toch heeft Nurmohamed de 'arrogantie' zijn mensen nog pissiger te maken, terwijl er al zoveel gezeik is. Voor de arme schoonmakers moet het vast als dweilen met de kraan open zijn. Hopelijk strijkt Nurmohamed voor hen over zijn hart.

  Tweet  Gerelateerde artikelenCOMMENTAAR: Dreigement werkt averechtsActie bond Openbare Werken gaat onverkort doorNurmohamed dreigt stakers met ‘no work no pay’COLUMN: Diki skopuBond OpenbaarGroen en regering bereiken overeenkomst Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie