• dinsdag 09 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

COLUMN: Arrogant

| de ware tijd | Door: Redactie

COLUMN: Arrogant

12/01/2022 14:00 - SERIEUS!?

Ivan Cairo  

Ik wist nooit dat arrogantie behoort tot de dreigingen die beveiligers van VIP’s in hun werk kunnen tegenkomen en dus moeten neutraliseren. Sinds gisteren hoort arrogant zijn dus evenals pistolen, geweren, mitrailleurs, messen, handgranaten en bazooka’s ook in het wapenarsenaal van personen die een aanslag willen plegen op VIP’s zoals VP’s. Wapperende handen trouwens ook. “Hij was arrogant.” Dat is de reden waarom Jason Pinas op 14 december vorig jaar hardhandig tegen de grond werd gewerkt, geslagen en getrapt bij het parlement en zijn telefoon wederrechtelijk werd afgepakt.

Althans dat wilde één van de drie verdachten de kantonrechter tijdens de behandeling van de strafzaak gisteren doen geloven. Als het niet zo een serieuze zaak was, zou ik misschien in een oncontroleerbare schaterlach uitgebarsten zijn tijdens de strafzitting. Ik heb me met moeite kunnen inhouden. Zoveel kolder dacht ik niet te horen tijdens het verhoor. Je zult maar een beetje arrogant zijn en te dicht komen in de buurt van een subject die voornoemde verdachte moet beveiligen. Dan wordt je eventjes "naar de grond begeleid" en de arrogantie wordt uit je lijf gemept zodat je geen dreiging meer vormt voor de te beveiligen persoon. 

In ieder geval is voor mij duidelijk geworden dat de houding van Pinas beleidsmakers en hun entourage niet lekker zit en dus een lesje geleerd moest worden. Ook beleidsmakers tijdens de vorige regering zat de doortastendheid en gedurfde manier van vraagstelling van Pinas niet lekker. Echter waakten zij ervoor fysiek geweld tegen hem toe te passen. Kennelijk wanen personen in de nabijheid van de huidige regeringstop dat ze dat wel ongestraft konden doen. Gelukkig blijkt het recht onder druk van de samenleving zijn beloop in deze zaak wel te zullen hebben. 

Het moet voor elke burger en elke regerings- of overheidsfunctionaris, in welke hoedanigheid dan ook, duidelijk zijn dat we niet in eenagustaatleven om de woorden van de Dekoloog te lenen. Suriname is een op democratische beginselen gevestigde rechtsstaat waar orde en regelgeving de richtlijnen zijn van ons handelen. Wie zich een godheid en onaantastbaar waant moet maar opkrassen en zich elders gaan vestigen waar wanorde, bandeloosheid en straffeloosheid heersen. 

ivancairo@yahoo.com

  Tweet  Gerelateerde artikelenVerdachten en getuige gehoord in mishandelingszaak journalistVerwijzing naar Jungle Commando roept vragen opStrafzaak tegen lijfwachten vicepresidentPolitici denken niet verder dan de kleur van hun partijCOLUMN: Overpeinzingen van Jason Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie