• zaterdag 10 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Colombia houdt grenzen gesloten tot 1 juni

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie

Alle grenzen van Colombia met zijn buurlanden Ecuador, Peru, Brazilië en Venezuela, blijven tot 1 juni gesloten.

Colombia zal zijn land- en riviergrenzen drie maanden lang gesloten houden tot 1 juni, omdat het de verspreiding van het coronavirus probeert te beteugelen, zei het migratiebureau zaterdag. "We kunnen onze waakzaamheid niet verslappen", zei Juan Francisco Espinosa, directeur-generaal van het migratiebureau, in een verklaring. "Covid maakt geen onderscheid tussen nationaliteiten en we moeten de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten volgen om deze pandemie samen te boven te komen."

Verwacht werd dat de grenzen op 1 maart zouden heropenen. Hoewel ze gesloten blijven, zijn uitzonderingen op de maatregel vrachtvervoer, noodsituaties op gezondheidsgebied en andere onvoorziene noodsituaties, aldus het agentschap. Vliegreizen worden niet beïnvloed door de regels.

Eerder deze week zei de regering dat het de gezondheidstoestand zou verlengen tot minstens 31 mei.

Colombia, dat in maart vorig jaar zijn grenzen sloot, zou zaterdag zijn grenzen openen. Het is de topbestemming voor Venezolaanse migranten die thuis de langdurige sociale en economische crisis ontvluchten. Volgens cijfers van het bureau zijn er nu meer dan 1,7 miljoen Venezolanen in Colombia.

Colombia heeft volgens het ministerie van Volksgezondheid meer dan 2,2 miljoen gevallen van coronavirus gemeld, evenals 59.518 doden.

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie