• zondag 14 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Clyde Brunswijk gaat voor KO in derde ronde 

| de ware tijd | Door: Redactie

door Marinio Balsemhof 

‘Wij kunnen met bradi kanti van onze mofo zeggen, dat wij tot de top van de regio behoren’

PARAMARIBO — “Het publiek mag een waar spektakel verwachten. Ik wil hem eerst slopen en aan het eind van de derde ronde ga ik voor de KO”, zegt Clyde Brunswijk. De Surinaamse kickbokser staat zaterdag in de Anthony Nesty Sporthal in de hoofdpartij van Fearless 5 tegenover de Caio Da Silva. Het is het vierde gevecht in twee maanden voor Brunswijk.

Daags voor de wedstrijd voelt de 29-jarige vechter zich erg lekker in zijn vel. Hij vindt het een enorme eer om na bijna vijf jaren weer in Suriname in de ring te staan. “Het heeft door onder andere corona echt lang geduurd, maar ik ben blij dat ik weer de kans krijg om Suriname te entertainen”, zegt hij.

Het laatste gevecht van de zoon van Aboptopper Leo Brunswijk was het gevecht tegen Donegi Abena tijdens de derde editie van het kickboksgala Bloed-, Zweet en Tranen in december 2017. Brunswijk geeft aan aan dat Suriname veel mag verwachten. Hij ziet de partij als een goede uitlaatklep voor alle woede die hij heeft opgekropt tijdens de coronapandemie die de hele wereld teisterde.

Opgekropte boosheid

Al die opgekropte boosheid wil hij op zijn tegenstander afreageren, dus het publiek mag uitkijken naar een spannend spektakel. De vechter mikt niet op een vroege knock-out op de Braziliaan. Hij geeft aan dat de bezoekers veel voor de kaartjes betalen en dus recht hebben op entertainment. Brunswijk wil zijn technische kwaliteiten laten zien en aan het eind van de derde ronde met zijn tegenstander afrekenen.  

Brunswijk zegt dat alle vechters hard hebben getraind en dus ook het publiek zullen entertainen. Hij weet dat vooral de Surinaamse vechters erg talentvol zijn, wat het allemaal interessanter maakt. Hij hoopt dat al dit talent dat hij heeft gezien lang stand zal houden. “Je kan alles zijn of bereiken wat je maar wilt, zolang je hard traint. And if you think the price of winning is too high, wait till you get the bill to regret”.   

Brunswijk wil zijn technische kwaliteiten laten zien en aan het eind van de derde ronde met zijn tegenstander afrekenen.  

De Surinamer weet niet veel over Da Silva. Hij weet alleen dat de Braziliaan een MMA-vechter is. De 29-jarige Brunswijk maakt zich daar niet al te druk over en ziet het als just another fight. “Het is voor mij niet moeilijk, omdat ik al zoveel wedstrijden heb gevochten”, geeft hij aan.

Winning flow

“Ik heb in de laatste twee maanden al drie gevechten op zitten. Ik heb ze allemaal gewonnen dus zit ik in een lekkere winning flow”. Abena zal ook op deze avond gebruik maken van zijn sterke punten. “Ik ben heel technisch, ik kan mij atletisch bewegingen, kan uit verschillende hoeken stoten en ben erg onvoorspelbaar”, somt de vechter op.  

Dat maakt ook dat Brunswijk niet echt veel last ondervindt om zoveel gevechten na elkaar te doen. Hij beweert dat hij door zijn technische vaardigheden zelden blessures oploopt. “Ik kan de maandag na het gevecht gewoon weer de training hervatten”, zegt de vechter.    

| de ware tijd | Door: Redactie