• zaterdag 04 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Clusterteam ministers nog niet gehoord door OM in kwestie SLM

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- Het clusterteam van ministers was op de hoogte van de verkoop van het gebouwen van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) in Rotterdam en de dokter Sophie Redmondstraat.

Ook van de samenwerking tussen de SLM en het advocatenkantoor van Prenobe Bissessur, Bissessur Legal, was het clusterteam op de hoogte.

Dit bevestigt BIBIS minister Albert Ramdin van het clusterteam. Dit team legt steeds verantwoording af aan de president.

Vooralsnog zijn geen van de ministers van dit team gehoord door het Openbaar Ministerie (OM) dat bezig is met het onderzoek naar onregelmatigheden bij de SLM.

Opmerkelijk is dat president Chandrikapersad in het parlement verbaasd reageerde over

bedragen die zijn betaald aan Bissessur. Op grond hiervan verbrak het Kabinet van de President alle banden met laatstgenoemde. De president noemde de bedragen absurd hoog en deed overkomen niet op de hoogte daarvan te zijn.

Het onderzoeksteam dat werd ingesteld door de president heeft intussen verslag uitgebracht. Het team onder leiding van de adviseur van de president, Ron Wijnstekers, zegt dat het gaat om een storm in ene glas water.

Wat wel een feit is, is dat na ruim 2 jaar de SLM veel beroerder achtergelaten is dan voor het aantreden van Paul de Haan als CEO, het crisisteam en een nieuwe Raad van Commissarissen.

Toen de Haan in oktober 2020 aantrad, had de SLM nog een B777 en twee B737 en een schuld van ongeveer USD 75 miljoen en paar panden. Toen hij vertrok had de SLM nul vliegtuigen, een aanvullende schuld van minimaal USD 25 miljoen en was 2 panden armer.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie