• zondag 24 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

CHINA EN INDIA GEVEN ZEGEN AAN IMF-DEAL SURINAME

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie

Voorlezen

De regering van India en China geven hun zegen aan de deal die de regering van Suriname wenst te sluiten met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om haar schulden te herschikken.

Deze twee landen zijn de grootste bilaterale schuldeisers van Suriname. Met 552 miljoen USD is China de één na grootste schuldeiser van Suriname.

De grootste schuldeiser is de internationale kapitaalmarkt waar er een schuld van 675 miljoen USD betaald moet worden aan de aandeelhouders van de twee ‘Oppenheimer-leningen’.

Het programma tussen Suriname en het IMF is zo goed als afgesproken, maar het IMF wil toch nog de zegen hebben van de grootste schuldeisers, waaronder ook China en India.

Vooral de goedkeuring van China, als grootste bilaterale crediteur, is belangrijk.

De diplomatieke nota is intussen opgestuurd naar het IMF. “Wij hopen dat het voldoende zal zijn voor het IMF om de Staff-Level Agreement zo snel mogelijk naar de Board te sturen. Daar zijn we. En wat dat betreft is het even wachten”, zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). “Inmiddels heeft de Paris Club dus goedkeuring gehecht. Dan hebben we nog India die met een kleine, relatief kleine schuld een minder belangrijke rol hierin speelt. Maar van China is het belangrijk”, benadrukt Ramdin. De ambassade van China in Paramaribo bevestigt dat er een diplomatieke nota is verstuurd naar het IMF, waarin zij aangeeft akkoord te gaan met het herschikkingsprogramma.

UNITEDNEWS

 

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie