• zaterdag 22 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Chili verlaagt vaccinatieleeftijd tot drie jaar

| starnieuws | Door: Redactie

De besmetting onder gevaccineerde kinderen zou waarschijnlijk tot nul dalen, hoewel dat "verder moet worden onderzocht", zei Heriberto García, adjunct-directeur van het Chileense Gezondheidsinstituut.

De Chileense gezondheidsautoriteiten hebben toestemming gegeven voor het vaccineren van kinderen vanaf 3 jaar tegen Covid-19. De vaccinatie vindt plaats met het Chinese Sinovac-vaccin, dat het meest wordt gebruikt bij volwassenen in het land.

Eerder was had het Public Health Institute (ISP) van de regering de immunisatie sinds de leeftijd van 6 jaar goedgekeurd. "We hebben een rapport ontvangen van 100 miljoen doses die in China zijn toegediend aan kinderen tussen 3 en 17 jaar, waarvan meldingen van bijwerkingen, mogelijk gerelateerd aan het vaccin, werden gevonden onder 1890 gevallen, een vrij laag aantal vergeleken met 100 miljoen toegediende doses", legt ISP-adjunct-directeur Heriberto García uit.

Hij zei ook dat "de productie van antilichamen bij kinderen met betrekking tot hun auto-immuunrespons" "beter" was en dat de besmetting onder gevaccineerde kinderen waarschijnlijk tot nul zou dalen, hoewel dat "verder moet worden onderzocht".

Onderminister van Volksgezondheid Paula Daza zei dat de regering binnenkort zou aankondigen "hoe we het vaccinatieproces bij deze kinderen gaan uitvoeren". Daza, een kinderarts van beroep, meldde dat van de meer dan 94% van de jongeren tussen 12 en 17 jaar die met de eerste dosis waren gevaccineerd, 78,5% kinderen van 6 tot 11 jaar was geweest. "Wat betreft de dekking, met beide doses hebben we 86,3% bij kinderen tussen 12 en 17 jaar en 57,8% bij 6- tot 11-jarigen.

"Twee weken na het starten van de inenting bij meisjes, jongens en adolescenten, laten zien dat de wekelijks geregistreerde gevallen van Multisystemic Inflammatory Syndrome begonnen af ​​te nemen", legde Daza uit. Tot 16 november waren er 403 gevallen gemeld, waarvan er 231 werden ontdekt in 2021, meestal tussen maart en de eerste week van juli, vóór de massale vaccinatie van kinderen onder de 17 jaar. "Deze ziekte komt voor bij minderjarigen vanaf de eerste levensmaand tot 17 jaar, en de gemiddelde leeftijd van deze gevallen in Chili is zes jaar, dus vaccinatie was de sleutel in deze leeftijdsgroep," zei ze.

Daza wees er ook op dat na de zesde week van vaccinatie, toen de tweede doses werden toegediend, "de gevallen van multisystemisch inflammatoir syndroom tussen 0 en 4 wekelijkse gevallen bleven, meestal tussen 0 en 2 gevallen per week", wat werd beschreven als iets heel positiefs.

Het Chileense ministerie van Volksgezondheid meldde donderdag 2.641 nieuwe Covid-19-infecties, een percentage dat vergelijkbaar is met dat van juli, terwijl het aantal actieve gevallen steeg van 13.659 naar 14.393 patiënten. De incidentie blijft omhoogschieten in de vier regio's die nauwkeurig worden onderzocht: Aysén, Atacama, Los Lagos en Bío Bío.

| starnieuws | Door: Redactie