• vrijdag 27 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Cassavefabriek Para zal renovatie ondergaan, terwijl markoesa project wordt voorbereid

| dagblad suriname | Door: Redactie

In december 2012 werd de cassave fabriek in het district Para, te Zanderij, in gebruik genomen door de regering Bouterse. Deze fabriek kwam middels een schenking van China tot stand en is voor een korte tijd operationeel geweest. De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Prahlad Sewdien, zei dit jaar in mei, tijdens de begrotingbehandeling, dat de cassave fabriek niet meer bruikbaar is.

Bijna alle materialen waren volgens hem aan roest onderhevig en niet geschikt voor voedsel verwerking, dus moest de fabriek worden ontmanteld. In het gebouw is een aantal keren ingebroken, waarbij er zelfs toiletpotten werden weg gedragen.

Ook de kantoorruimte

zou gesloopt zijn. Aan het gebouw zou een andere bestemming gegeven kunnen worden, zei de minister.

De bewoners van het dorp Matta en omliggende omgeving, waar het markoesa project werd geïntroduceerd door de huidige regering, had gevraagd een verwerkingsunit van fruitpulp daar neer te zetten. Deze mogelijkheid zou door de minister van LVV bekeken worden.

Aan minister Sewdien is gevraagd wat de stand van zaken momenteel zijn. Hierop zegt hij, dat het gebouw eerst een renovatie zal ondergaan, terwijl het markoesa project wordt voorbereid. “Ondertussen moet het areaal dusdanig uitgebreid zijn dat de machines op normale capaciteit kunnen draaien en wij weinig lege dagen zullen hebben”, aldus Sewdien.

SK

| dagblad suriname | Door: Redactie