• dinsdag 27 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Cairo kopt Robinhood dichterbij kampioenschap

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — “We zijn een stapje dichterbij het kampioenschap. Het kan eigenlijk niet verkeerd gaan”, reageert Shaquille Cairo nadat hij Robinhood op rozen zetten in de strijd om het kampioenschap in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond. Op aangeven van Renske ‘Kante’ Adipi kopte Cairo de 1-0 binnen tegen de Politie Voetbalvrienden (PVV), waardoor Robinhood met 53 punten opnieuw de toppositie overnam van titelverdediger Inter Moengotapoe (52).

Beide rivalen komen nog één keer in actie dit seizoen: op 21 augustus speelt Robinhood om half vijf ’s middags tegen Notch, terwijl 2,5 uur daarna Inter Moengotapoe het

opneemt tegen Leo Victor. “We zijn nu één wedstrijd verwijderd van het kampioenschap”, beseft coach Roberto Gödeken. “Het is niet makkelijk geweest, maar we hebben vanaf het begin gezegd dat we kampioen willen worden en nu is het moment er om de titel te pakken.”

De coach rekent erop dat de ontmoeting tegen Notch geen makkelijke wordt. “Maar we bereiden ons voor.” In het weekend had Robinhood nog een reglementaire overwinning behaald op de tegenstander, die na een blessure van haar doelman slechts zeven spelers op het veld had. Robinhood leidde zaterdag al met 1-0 door een doelpunt van Don Tuur. De partij was slechts zes minuten oud toen de referee Shaquille Jokil reglementair affloot.

‘Trainingssituatie’

Doelpuntenmaker Cairo zegt dat hij scoorde uit een situatie die vaker op de training wordt nagebootst. “Deze keer was het de echte situatie en ik moest mijn plek innemen. Ik zag de voorgetrokken bal mijn kant opkomen en het enige wat mij restte was die snel inkoppen, want ik voelde de druk van de verdediging op me”, beschreef hij het beslissende moment voor zijn club.

Gödeken, die sprak van een “enerverende en moeilijke” wedstrijd, zwaaide zijn spelers lof toe. “Ze hebben me trots gemaakt”, zei hij emotioneel. In de eerste twintig minuten kwam het meeste gevaar van het PVV-trio Abraham Graves (ex-Robinhood), topschutter Garvey Kwelling en Ayaan Godlieb. Scheidsrechter Shaquille Jokil trok in de 25ste minuut de gele kaart voor Junior Bomisa na een overtreding op Robinhood’s Gillian Maatrijk. Deze speler kwam in de veertigste minuut bijna tot scoren, maar zijn inzet werd gepareerd door PVV-doelman Domelcio Fer.

In de tweede helft tapte PVV uit een ander vat. Kwelling en Joshua Elshot kwamen na 55 minuten spelen bijna tot scoren, maar hun inzet werd door Robinhood-doelman Tochero Compagnie gestopt. Nadat Roché Rosebel voor Don Tuur inviel, was het in de zestigste minuut raak. Jamilhio Rigters, die niet zijn beste wedstrijd had, speelde de bal op Adipi nadat Rosebel op de rechterflank het voorbereidende werk had gedaan. Adipi trok voor, waarna Cairo de 1-0 kon inkoppen. Maatrijk ramde laat in de blessuretijd nog de deklat.

In de andere partij boekte Inter Wanica een 4-3 winst op SNL.

| de ware tijd | Door: Redactie