• woensdag 29 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

C-47 doet niet mee met protestactie van 24 maart

| starnieuws | Door: Redactie

C-47 voorzitter Robby Berenstein spreekt de Assemblee van de Arbeid toe. (Foto: René Gompers)

De bonden aangesloten bij C-47 gaan niet meedoen aan de protestmanifestatie op 24 maart die door een groep activisten wordt georganiseerd. De regering heeft intussen de vakcentrale opnieuw uitgenodigd voor een gesprek.

Ook deze uitnodiging slaat C-47 af. De organisatie is niet van plan om zaken te herhalen die allang op papier staan en op uitvoering wachten. Zoals de voorstellen die verlichting moeten brengen en opbrengsten voor de overheid moeten verhogen zonder dat de samenleving nog meer moet inleveren.

Op de Assemblee van de Arbeid in het hoofdkwartier

van C-47 is ook besloten om Ravaksur aan te schrijven. Er zijn veel klachten over die organisatie. Zo worden er bijvoorbeeld besluiten genomen die aan de overheid worden gepresenteerd waarvan de lidbonden niet op de hoogte zijn. Dit zorgt voor wrevel en verwarring. C-47 voorzitter Robby Berenstein heeft de leden uitgelegd waarom er wederom nog niet zal worden ingegaan op de uitnodiging van 'lanti' om gesprekken te voeren.

Het komt erop neer dat praten op dit moment geen zin heeft. Hij stelt ook dat het om een vertragingstactiek gaat. De voorstellen en maatregelen om de regering te helpen met haar beleid worden op den duur ter zijde gelegd en niet uitgevoerd, ondanks herhaaldelijke gesprekken en presentaties. Dit is al vaker bewezen legt Berenstein uit. "Voor ons betekent het opnieuw beginnen aan het begin".

Berenstein deelt mee dat C-47 is benaderd door de organisatie die op 24 maart Alles plat wil leggen. Hoewel C-47 zeer belangrijke vakbonden vertegenwoordigt, zal er niet meegedaan worden aan het protest. De "ervaring van 17 februari" maakt de organisatie voorzichtiger is geworden, legt Berenstein uit. Ook verschillen de inzichten van de activisten met die van de vakcentrale, geeft hij aan.

C-47 gaat "op zijn eigen manier door om zaken gedaan te krijgen," benadrukken Berenstein en ondervoorzitter Dayanand Dwarka. "De steun en zegen van C-47," heeft het protest wel, benadrukt Dwarka. "Maar vooralsnog zal C-47 niet meedoen aan de acties van 24 maart."

| starnieuws | Door: Redactie