• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Buurtbewoner vermoedelijk brein achter overval te Alkmaar

| waterkant | Door: Redactie

De politie van Richelieu heeft dinsdag in samenwerking met het Regio Bijstandsteam Oost drie verdachten aangehouden en in verzekering gesteld. Ze worden ervan verdacht een man in een in aanbouw zijnde woning aan de Pandit Tielakdharieweg in Suriname te hebben overvallen en beroofd van 8.000 SRD. Dit gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag 9 mei rond 02.00u.

Het gaat om Danny H. alias Buddha, Chaquil V. (27) en Julio T. (31) . Het slachtoffer werd in zijn slaap overrompeld, mishandeld en beroofd door twee ongewapende criminelen. Alerte buurtbewoners zagen dat de daders met een blauw gelakte Toyota Spacio de plaats hadden verlaten.

Zij speelden de informatie meteen door aan de politie. Het lukte de sterke arm om het bedoelde voertuig ter hoogte van de Orleanekreek klem te rijden. In de klemgereden auto werden Chaquil en Julio aangetroffen, die naar het politiebureau werden overgebracht. Deze jongemannen zijn van de stad.

Gaande het onderzoek is de derde verdachte Danny aangehouden. Hij is een buurtbewoner van de aangever tevens een oud bekende van de politie. Uit het voorlopig onderzoek blijkt, dat Danny hoogstwaarschijnlijk het brein achter deze overval is. Hij werd op zijn woonadres opgespoord en aangehouden.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie zijn alle drie verdachten in verzekering gesteld. De buit is nog niet achterhaald.

| waterkant | Door: Redactie