• woensdag 30 November 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Business networking-event focust op balans werk en leven

| de ware tijd | Door: Tascha Aveloo

PARAMARIBO — UM-tech organiseert vrijdag in samenwerking met Chef Thro een derde business en networking-evenement bij Rutu Venue. Het thema is deze keer ‘Work-Life Balance’ en de inleider Dirk Currie. Op deze dag vindt ook de lancering plaats van een gloednieuw Surinaams zakentijdschrift waarover Joëlle Kasanmarto zal praten.

UM-Tech focust zich op het repareren van computers, laptops en telefoons. “We zijn aan het uitbreiden. En deze netwerk events zijn daar één van”, vertelt Nathanael Samuel.

“Ik denk dat zeker na de Covid-19-periode mensen wat extra inspiratie kunnen gebruiken”

De kracht van netwerken

De jonge entrepreneur is enthousiast en vastbesloten om, zoals hij het zelf

zegt, “een toegevoegde waarde” te zijn in de Surinaamse maatschappij.

Samuel won dit jaar het Youth Innovative Entrepeneurship Programme Suriname, een project van stichting Vonzell en de Amerikaanse ambassade, waar jongeren worden geholpen om hun businessplan uit te werken tot een uitvoerbaar model en hen diverse businessstrategieën aanleert om te gaan ondernemen. “Ik heb zoveel geleerd tijdens het YIEPS-traject.

Van Selvino Seymor, de CEO van Internationaal Ambitieus, leerde ik over de kracht en mogelijkheden die netwerken met zich meedraagt. En het sprak me echt aan.”

Extra inspiratie

Samuel dacht na hoe hij daar invulling aan zou kunnen geven en besloot om samen met anderen netwerkevents te organiseren. “Het is een paar uur dat je dingen leert van mensen die het traject hebben doorlopen in de praktijk. Wat dus werkt en wat niet. Waarom zou je dezelfde fouten maken.”

Volgens de jonge zakenman wilde hij ook een event creëren waar zakenmensen, maar ook jongeren die meer willen weten over wat het betekent om entrepreneur te zijn, elkaar ontmoeten. “Ik denk dat zeker na de Covid-19-periode mensen wat extra inspiratie kunnen gebruiken.”

Menselijk component

Samuel: “We hebben gekozen voor dit onderwerp met de focus op de menselijke component in het bedrijf en niet zozeer het bedrijf zelf. Omdat je vaak, zeker als ik naar mezelf kijk als jonge ondernemer die ook studeert, die balans moet zien te vinden tussen zakendoen, studie, gezin, sociale activiteiten en ontspanning.”

Hij is ook heel enthousiast over het businessmagazine dat zal worden gelanceerd door Jethro ‘Chef Thro’ Wirht. “Het zal zowel hard copy als digitaal op de markt worden gebracht. Ik denk dat mensen die over de grenzen hun product of bedrijf willen promoten zeker moeten komen kijken naar de mogelijkheden die dit blad voor hen kan hebben.”

| de ware tijd | Door: Tascha Aveloo