• maandag 01 March 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bushouders willen verhoging tarieven

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie

Bushouders die aangesloten zijn bij de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) willen verhoging van de tarieven, omdat de huidige tarieven al zijn achterhaald, beweren zij. Er is voor het laatst in oktober 2020 gesproken met minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), die de ontwikkelingen ten aanzien van de prijzen zou nagaan om daarna weer contact op te nemen met het PLO-bestuur. Echter heeft het bestuur niets meer vernomen, zegt voorzitter John Mahadewsingh in gesprek met Suriname Herald.

Volgens de PLO-voorman is er ook een brief gestuurd naar de TCT-topman om te praten over nieuwe tarieven, maar tot nu toe is geen reactie gekregen. “We kunnen geen algemene ledenvergadering beleggen vanwege COVID-19, maar we gaan via WhatsApp de afspraken maken. Wij zullen de komende week een standpunt innemen over wat er moet gebeuren,” zegt Mahadewsingh.

Hij geeft verder aan dat voor een liter diesel aan de pomp SRD 12 wordt neergeteld en de buschauffeurs komen niet meer uit. Er wordt meer betaald voor de benzine en minder ontvangen voor een busrit. Het tarief moet aangepast worden, benadrukt de PLO-voorzitter. Na calculatie zal bekend worden wat een busrit moet kosten. De bustarieven zijn het afgelopen jaar aangepast en de prijs van de diesel was toen SRD 7. “We kunnen niet blijven rijden volgens de huidige tarieven,” zegt hij.

Bushouders geven aan dat zij zich nu zullen bundelen om hun doel te bereiken. Naast de PLO heeft ook de Coöperatieve Vereniging voor de Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer (Vosov), brieven gestuurd naar de TCT-topman, waarin om een gesprek wordt gevraagd. Deze brieven zijn onbeantwoord gebleven.

“We gaan de zaak lamleggen, we willen ons geld en de bustarieven moeten omhoog. Met dit tarief lijden we alleen verlies,” stellen de bushouders. Ze geven verder aan dat zij tot nu toe hun geld voor het inzetten van de bussen ten behoeve van de COVID-19-pandemie in maart nog niet hebben ontvangen. De bushouders onderling voeren nog gesprekken, maar vaststaat dat zij zich zullen bundelen.

Simone Awanna

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie