• vrijdag 27 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bureau Rechten van het Kind veroordeeld mishandeling leerling

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Bureau Rechten van het Kind (BRK) in Suriname heeft via social media kennisgenomen van de videobeelden waarbij een scholier door een groep mede scholieren werd gepest en zelfs een trap heeft moeten incasseren.

“Dit gedrag keuren wij absoluut af. Geen enkel kind mag op grond van welke reden dan ook gediscrimineerd worden. Dit staat ook aangegeven in het kinderrechtenverdrag, waar Suriname partij bij is. Het kinderrechtenverdrag geeft verder aan dat elk kind recht heeft op bescherming tegen geestelijk- en lichamelijk geweld,” schrijft BRK in een verklaring.

De Overheid heeft als taak om erop toe te zien dat

deze rechten worden nageleefd. Het is dus van belang dat de politie de zaak tot in detailles onderzoekt en dat de verantwoordelijken worden aangehouden. Het slachtoffer heeft ook de nodige begeleiding nodig om dit trauma te verwerken.

Ook aan degenen die zich schuldig maken aan het filmen/vastleggen van pestgedrag en die het vervolgens op social media plaatsen wordt een beroep gedaan, dit na te laten omdat hierdoor het recht op privacy van het slachtoffer wordt geschonden. Het slachtoffer in kwestie zal hiermee zijn hele leven lang geconfronteerd worden met de beelden van dit incident met alle gevolgen van dien.

Indien jij ook geconfronteerd wordt met pesten en geen raad weet wat te doen kun je altijd hierover met je ouders, familie, vrienden of de leerkrachten, praten. Door erover te praten met iemand kan het probleem sneller aangepakt worden. Je kunt ook gratis bellen naar de Kinder- en Jongerentelefoon (123-lijn) die de hele dag beschikbaar is om met jouw hierover te praten.

Ook wij van het bureau staan klaar om jouw probleem aan te horen. En als de situatie zodanig uit de hand is gelopen dat er geweld is gebruikt, maak dan direct contact met de politie.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie