• dinsdag 15 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Buitengewone vergadering DNA niet doorgegaan vanwege huidige Covid-situatie

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- De geplande buitengewone openbare vergadering op 5 mei, in verband met het 155-jarig bestaan van de volksvertegenwoordiging in Suriname, is afgelast.

Gelet op de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de Covid-19-situatie in het land heeft het parlement besloten deze vergadering geen voortgang te laten vinden.

Het was de bedoeling om voor deze vergadering naast de normale gastenlijsten die voor buitengewone openbare vergaderingen in het parlement wordt gebruikt, ook alle in leven zijnde gewezen presidenten, vicepresidenten, parlementsvoorzitters en assembleeleden uit te nodigen.

Op 8 mei zal de voorzitter van het parlement Marinus Bee uitkomen met een statement. Deze zal worden uitgezonden op DNA TV (8.4) en GOV TV(8.3).

Om het jubileumjaar niet onopgemerkt voor bij te laten gaan, is er voor gekozen enkele andere activiteiten te ontplooien. Zo zal later dit jaar een cook-out worden georganiseerd, waarbij personeelsleden van de griffie verschillende maaltijden zullen voorbereiden en doneren aan sociale instellingen.

Verder zal er een gouden munt geslagen worden. Burgers die belangstelling hiervoor hebben zullen later geïnformeerd worden wat de kosten zijn en waar de munten te verkrijgen zijn. De voorzitter van de commissie 155 jaar volksvertegenwoordiging, Roy Mohan, voert namens het parlement hierover gesprekken met de Centrale Bank van Suriname.

Voor het jubileumjaar is verder gepland:

Een docu-serie met de gewezen voorzitters. Een fotoboek met oude- en recente foto’s van parlementaire activiteiten. Ook het personeel zal op een later tijdstip een aandenken krijgen.

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie