• vrijdag 22 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Brunswijk niet blij met uitspraken president Santokhi

Datum: | Bron: suriname herald | Door: Redactie

Voorlezen

Vicepresident Ronnie Brunswijk is niet blij met uitspraken gedaan door president Chan Santokhi tijdens zijn werkbezoek aan Nederland. Brunswijk gaat Santokhi vragen als de ABOP een “sta in de weg” is voor hem. Dat gevoel heeft hij wel gekregen na het bezoek van Santokhi aan Nederland. Brunswijk heeft notitie genomen van Santokhi’s toespraak in Den Haag waar hij op een VHP-bijeenkomst vraagt naar meer dan 28 zetels.

Brunswijk zegt in gesprek met de STVS dat hij niet is gelukkig met deze uitspraak van de president gedaan in Den Haag. De president zei in Den Haag dat heel wat mensen niet begrepen waarom hij vóór de verkiezingen van 2020 vroeg om 28 zetels. In 2019 vroeg Santokhi het electoraat al om zijn partij 28 zetels te geven zodat de VHP dan de politieke agenda kan bepalen.

President Santokhi op de partijvergadering in Den Haag: “We hadden opgeroepen geef ons die 28 zetels. Heel wat mensen begrepen dat niet. Nu begrijpen ze het wel waarom. Maar nu ga we niet vragen om 28 zetels. We gaan u vragen geef ons 28 en meer. Als u van het land een prachtig welvarend land wil maken.”

Als de coalitiepartners een “sta in de weg” zijn, moet Santokhi dat kenbaar maken aan haar partners, is Brunswijk van mening. “Hij moet ons duidelijk zeggen. Tot nu toe is er sprake van een goede samenwerking tussen de president en de vicepresident”, zegt Brunswijk. Foto: CDS

In de politieke top moet er nog wat verandering komen, vindt Brunswijk. De NPS en PL worden momenteel niet betrokken bij alle beleidsaangelegenheden. Dit heeft tot gevolg dat zij vaak genoeg niet op de hoogte zijn van bepaalde zaken. De president en vicepresident hebben wekelijks meer dan drie keer contact om het beleid te bespreken, merkt Brunswijk op.

De NPS en PL zijn niet buitenspel, maakt hij duidelijk. De president en de vicepresident bevinden zich in de uitvoering van het beleid waardoor ze meer met elkaar communiceren. Een gesprek met de overige coalitiepartners vindt slechts één keer in een week plaats en daar moet verandering in komen, merkt de vicepresident op.

Brunswijk snapt niet ook niet waarom Santokhi mogelijk vervroegde verkiezingen aankondigt. Als het beleid goed is, dan heb je geen vervroegde verkiezing nodig, is hij van mening, maar de ABOP is ready voor de verkiezing, voegt hij eraan toe.

Brunswijk wil ook dat er wordt geëvalueerd zoals Santokhi aankondigde. Hij is niet te spreken over beleid dat wordt goedgekeurd in de raadsvergadering, maar niet wordt uitgevoerd. De minister van Financiën zit ook in die vergadering, zegt de vicepresident. Die keurt alles goed, maar als er geen geld is moet hij niets goedkeuren, zegt Brunswijk geïrriteerd.

Datum: | Bron: suriname herald | Door: Redactie