• woensdag 30 November 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Brunswijk: Land ontwikkelt zich in te laag tempo

| starnieuws | Door: Redactie

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk spreekt de vergadering toe te Welgelegen. Hij is tevreden met de opkomst, waarbij nieuwe leden zijn toegelaten. ABOP-voorzitter tevens vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk is niet tevreden met het tempo waarin zaken in het land worden aangepakt.

"Het tempo is laag, is slow slow. Het moet sneller". Het land moet veel sneller in ontwikkeling worden gebracht. Dit zei Brunswijk op een partijvergadering zaterdagavond te Welgelegen. Brunswijk voerde aan dat toen de regering aantrad de wisselkoers voor de US-dollar SRD 7.50 was.

Vandaag de dag moet er SRD 27 worden neergeteld voor een dollar. De rijken worden rijker en de armen

armer.

Deze situatie moet veranderen. De ABOP maakt zich volgens hem sterk voor kansarmen. Het maakt de politicus niet uit om wie het gaat, maar mensen die hulp nodig hebben, moeten die ook krijgen. Sinds het aantreden van de regering op 16 juli 2020 heeft de vp elke dag mensen op zijn kantoor. "Het lijkt soms op een massameeting". Waar hij kan lost hij problemen die een spoedkarakter hebben gelijk op. Zijn hart bloedt over de wijze waarop het gaat in het land.

De winkelprijzen zijn heel hoog, als de koers dropt, worden de goederen niet goedkoper. Brunswijk merkte op dat de strijd in Paramaribo zal worden gevoerd. "Romeo Bravo, Bigi Bravo is in Paramaribo geregistreerd". Hij zal in Paramaribo de kandidatenlijst van de ABOP trekken.

De politicus is van plan huis aan huis in alle buurten van Paramaribo te gaan, zodat mensen hem persoonlijk kunnen leren kennen. Hij wil persoonlijk met het volk praten. De partij heeft meer zetels nodig om armen te kunnen helpen. Hij is blij dat steeds meer mensen zich aansluiten bij zijn partij. De partijvoorzitter merkte op dat mensen die zich aansluiten bij de ABOP zich moeten waarmaken.

Zij krijgen daartoe de kans. Het moet echter niet zo zijn dat personen op posities komen maar het werk niet doen. Een directeur moet hulp bieden aan mensen, maar alles lijkt een lijdensweg te zijn. Brunswijk kondigde aan dat een paar personen in leidinggevende functies zullen worden vervangen omdat ze niet de belangen van de mensen behartigen, maar juist zaken vertragen.

| starnieuws | Door: Redactie